Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 31. 8. 2024.

| Društvo

Najbolje ćevape na leskovačkoj "Roštiljijadi" napravili đaci iz Skoplja

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
cevapi
Učenici se takmičili u pripremi ćevapa, pljeskavice i u inovacijama; foto: Turistička organizacije Leskovac

Na takmičenju učenika srednjih ugostiteljskih škola koje se tradicionalno održava u okviru "Roštiljijade" u Leskovcu, u kategoriji pripreme ćevapa pobedila je ekipa škole iz Skoplja, u spremanju pljeskavice najbolji su bili đaci iz Vučja, a u kategoriji inovacije prvo mesto pripalo je učenicima Ugostiteljsko turističke škole iz Beograda. Na "Roštiljijadi" je juče napravljena i najveća pljeskavica iz ruku težine 5 kg i 600 gr, čime je oboren prošlogodišnji rekord.

pljeskavica foto: Rešetka Devet srednjih ugostiteljsko-trgovinskih škola iz zemlje i regiona nadmetalo se juče u Leskovcu u pripremi specijaliteta sa roštilja, a sveukupni pobednici su učenici škole iz Beograda.

U pripremi ćevapa prvo mesto pripalo je timu iz škole SUGS "Laza Tanev" Skoplje, drugo ekipi beogradske Ugostiteljsko-turističke škole, a treće ekipi Ekonomsko-trgovinska škola iz Paraćina.

Učenici Srednje škola "Svetozar Krstić - Toza" iz Vučja najbolji su bili u kategoriji "pripremanje pljeskavice", dok je drugo mesto pripalo đacima škole iz Vranja, a treće ekipi iz Skoplja.

Takmičili su se đaci i u inovacijama, a najbolje su se, prema oceni žirija, pokazali đaci iz beogradske škole, druga je bila ekipa iz Čajetine, a treće mesto pripalo je učenicima iz Priljepolja.

Sinoć je u Leskovcu u okviru takmičenja u pravljenju velike pljeskavice napravljena najveća pljeskavica iz ruku težine 5 kg i 600 gr, čime je oboren prošlogodišnji rekord. Pljeskavicu je uspešno pripremio Goran Mitić, majstor ugostiteljske radnje „Beograd“ – Goran Vučje, a nakon pečenja imala je obim od 23,5 cm i debljinu od 3 cm.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    15:17 // 31. 8. 2024.

    Još jednu noć da prespavamo i jedemo paštetu od 37din!

  • Kosta

    13:41 // 31. 8. 2024.

    500.000 posetilaca 2000 fiskalnih racuna .Ejjjj saberite se ili vi ono Lesjovacko, 100 kg svinja 200 kg mast,plus cvarci i meso.Prevaranti samo takvi.

  • Bojan

    13:00 // 31. 8. 2024.

    Bravo za decu, bravooo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: