Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 5. 10. 2024.

| Društvo

Nebojša Ranđelović Necer pušten iz pritvora, nastavio da predaje na Pravnom u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
nebojša ranđelović
Nastavio da predaje studentima; Foto: JV

Tri meseca nakon što je uhapšen zbog sumnje na trgovinu uticajem, bivši državni sekretar u Ministarstvu prosvete Nebojša Ranđelović Necer ponovo predaje na Pravnom fakultetu u Nišu, potvrđuju iz dekanata. On je pušten iz pritvora još početkom septembra.

Kako navode iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, istraga je i dalje u toku.

Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal je dostavljeno 4. septembra 2024. godine rešenje Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu o ukidanju njegovog pritvora 3. septembra 2024. godine - navode iz Tužilaštva.

U međuvremenu, dok traje istraga, Ranđelović je nastavio da predaje studentima na niškom Pravnom fakultetu, gde je zaposlen od novembra 2013. godine.

Prof. dr Nebojša Ranđelović izvodi nastavu na akreditovanim studijskim programima Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu u skladu sa odlukama nadležnog organa Fakulteta - kažu sa Pravnog.

On predaje na osnovnim, master i doktorskim akademskim studijama.

Podsetimo, Nebojša Ranđelović Necer je uhapšen početkom jula ove godine i tereti se za pet krivičnih dela trgovina uticajem.

Kako je ranije istaknuto, sumnja se da je on kao državni sekretar “koristeći svoj službeni položaj i stvarni uticaj, posredovao da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršiti”.

Osim njega, tada su uhapšeni i vlasnik Avenija sistema Miroslav Vlajković, direktorka Gimnazije “Stevan Sremac” Vera Dujaković, dekan Tehnološkog fakulteta u Leskovcu Dragiša Savić, dekan Fakulteta zaštite na radu u Nišu Srđan Glišović, direktorka OŠ “Branko Miljković” Tijana Ranđelović, direktor OŠ “Jastrebački partizani” Boban Radenković, kao i Jelena Dekić zaposlena u Avenija sistemu.

Oni se sumnjiče za malverzacije sa javnim nabavkama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • З. Јовановић

    11:46 // 5. 10. 2024.

    Не треба жмурити над узбујалим криминалом у универзитетским и образовним установама. То чини државу неозбиљном - један тзв. професорчић историје права, као најбезначајнијег предмета, прави циркус од државе.

  • Jole

    11:36 // 5. 10. 2024.

    I štaćemo sad...e državo moja neozbiljna i korumpirana ...!

  • AntiPA

    10:58 // 5. 10. 2024.

    Jako interesantna situacija. Moze se reci da profesor ima sada vise prakse i da je time kompetentniji. A studenti ko ovce - samo da dobiju potpis i ocenu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Južne vesti juče objavile članak a od jutros je počelo sa čišćenjem i sređivanjem ispred stanice kod lokomotive. Posao završili za tri sata, eto koliko je bilo potrebno da se bar nešto dovede u red

Vremeplov Čitalac

Tekst: Glavna železnička stanica u Nišu - nekada puna života, sada pusta i zaboravljena

Pronađite nas na: