Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 16. 9. 2024.

| Društvo

Neizvesna sudbina KLER-a i niške Gradske uprave

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
žarić kovačević 3
Upitno i da li će nastaviti da postoji KLER, kaže ministarka Žarić Kovačević; foto: Tamara Radovanović

Da li će Niš i dalje imati Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj (KLER) ili će ona raditi u okviru neke uprave - gradsko rukovodstvo će odlučiti nakon konsultacija ministarke državne uprave i lokalne samouprave Jelene Žarić Kovačević sa drugim ministrima u Vladi. Još nema ni odluke o tome koliko će Niš uprava imati, a Žarić Kovačević smatra da je bolje kada ih je više. Što se tiče negativnog izveštaja revizora, kaže da će Ministarstvo pomoći, ali da “nisu tu da čitaju svaki izveštaj DRI”.

Nakon što je Pavlović zvanično preuzeo funkciju gradonačelnika Niša, sa njim su se sastali premijer i nekoliko ministara. U Gradskoj kući je danas bila i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević, inače Nišlijka.

žarić kovačević 2 foto: Tamara Radovanović Jedna od tema o kojima je razgovarala sa Pavlovićem je, kako kaže, organizacija Gradske uprave, s obzirom na to da nova gradska vlast još ne zna da li će ona i dalje funkcionisati u vidu šest zasebnih uprava ili kao jedinstvena.

Nisam u poziciji da utičem na gradonačelnika, on ima odrešene ruke da donese odluku o tome. Ono što sam rekla na sastanku, iz nekog ličnog iskustva, s obzirom na to da sam bila deo Gradske uprave od 2012. do 2016. kada je bilo više uprava, jeste da je tada funkcionisanje bilo bolje nego kada je jedinstvena Gradska uprava - navodi ministarka.

Pavlović kaže da će “u narednom periodu” odlučiti o organizaciji Gradske uprave, nakon sugestija i smernica iz ministarstava.

Pitanje koje su razmatrali je, dodaje Žarić Kovačević, da li će KLER nastaviti da postoji zasebno ili će raditi u sklopu neke od uprava. Kaže da će u vezi sa tim konsultovati ministra finansija i ministarku privrede.

Na pitanje o izveštaju Državne revizorske institucije, koji je otkrio niz nepravilnosti u tome kako je prethodna gradska vlast upravljala novcem građana, ministarka odgovara da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave tu nema nikakav nadzor.

Mi kao Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave apsolutno nemamo nikakav nadzor nad DRI, niti smo tu da čitamo svaki njihov izveštaj, ali ukoliko nam se predsednici opština ili gradonačelnici obrate sa nizom mera koje su dobili od DRI i zatraže od nas pomoć, naravno da ćemo biti tu da odgovorimo na ono što je u našoj nadležnosti - kaže Žarić Kovačević.

žarić kovačević foto: Tamara Radovanović Ona je obišla i Srpsko-korejski informaciono pristupni centar (SKIP) u centru Niša i pozvala građane da dođu tu na besplatne obuke kroz koje mogu da poboljšaju ili usavrše digitalne veštine. SKIP centar se nalazi u zgradi Narodnog univerziteta na Trgu kralja Milana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Borko

    19:34 // 17. 9. 2024.

    Mene bi bilo sramota da izadjem na ulicu medju gradjane ako znam na kakav nacin su dobijenI izbori. A I nocno zasedanje Gradske skupstine kada su verifikovani mandati je posebna prica... Bruka I sramota traju doveka..

  • Ivana Šćekić ex Bulatovic

    08:32 // 17. 9. 2024.

    A kultura nam cveta ko korov.

    • Zlobnik II

      16:48 // 17. 9. 2024.

      @Ivana Šćekić ex Bulatovic : Mislite na L'ambroziju ?

  • Miki

    07:45 // 17. 9. 2024.

    Neznaju šta rade, nestručni totalno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Hoce li da dođe Severina i zapeva "Gas, gas"

Qgo Čitalac

Tekst: Novo obećanje - kotlarnica Univerziteta u Nišu ove grejne sezone prelazi na gas

Pronađite nas na: