Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:02, 23. 8. 2024.

| Društvo

Neprijatan miris u Mramoru iz mesne industrije, nadležni kažu ne mogu (još) ništa

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Mramor
Neprijatam mirs pokvarenog mesa; foto: N. M.

Više od mesec dana širi se neprijatan miris iz nekadašnje mesne insustrije Biftek na Mramorskom brdu kod Niša, javljaju čitaoci. Meštani se plaše potencijalnih zaraznih bolesti, a iz komunalne inspekcije kažu da je reč o pokvarenom mesu, da istražuju slučaj i da sudski nalog mogu dobiti tek kada saznaju ime novog vlasnika, a da su im do tada “ruke vezane”.

Žitelji Mramora ističu da su se u krugu mesne industrije Biftek nalazila četiri kamiona sa svežim mesom, koje se, zbog toga što se nalazilo na visokim temperaturama pokvarilo i počelo da širi neprijatan miris.

Komunalni inspektori Opštine Merošina koji su nadležni, ističu da su upoznati sa problemom, da postoji opasnost od širenja zaraznih bolesti, ali da im je posao trenutno otežan jer još uvek ne mogu da pronađu novog vlasnika firme.

Navode da bez podataka o vlasniku ne mogu da dobiju sudski nalog i uđu u dvorište firme. Međutim, navode da su stupili u kontakt sa čuvarem objekta, kome su rekli da meso zakopa.

Uz konsultacije sa veterinarima rekli smo mu da stavi kreč kada iskopa jamu i kada poređa meso da ponovo stavi kreč. Niti je imao kreč, niti živu sodu kojom bi sve to dezinfikovao, a izgleda da ni jama nije bila duboka, jer je sve to radio sam na letnjim vrućinama - navode inspektori.

Navode da su angažovali i policiju da preko registarskih tablica kamiona dođu do podataka o vlasniku, ali navode da ni ti pokušaju nisu dali rezultata, ali da su svesni ozbiljnosti problema i da nisu prestali sa istragom.

Prvi korak je naći NN lice, pa tek onda se od Suda može tražiti nalog za ulaz u fabriku, zbog toga su potrebni lični podaci vlasnika, a problem je što je firma u stečaju i ne zna se ko je vlasnik. Ali radimo na tome da rešimo problem - tvrde inspektori.

Meštani su potvrdili da je meso zakopano, ali smatraju da dvorište firme nije adekvatno mesto, kao i to da neprijatan miris nije nestao.

Na osnovu podataka dostupnih na sajtu Agencije za privredne registre, novinari Južnih vesti poslali su upit i zastupnicima mesne industrije Biftek sa pitanjem kada će meso biti uklonjeno i samim tim, problemi meštana biti rešeni.

Podsetimo, nekadašnji vlasnik Bifteka uhapšen je početkom aprila prošle godine zbog toga što nije uplaćivao porez i doprinose zaposlenima i na taj način oštetio budžet Republike Srbije za više od 160 miliona dinara.

U tom trenutku u Bifteku je bilo zaposleno 900 radnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smrdistan

    11:49 // 25. 8. 2024.

    Rekli čuvaru da zakopa pokvareno meso????? Alo inspektoriiiii, koju ste bre vi školu završili, istu kao i vaš vodja...onu što se nedeljom polažu ispiti??? Pa dal je moguće da su rekli čuvaru - uzmi ti i zakopaj ovo meso al da staviš kreč obavezno??? Znači nama kao državi nema spasa, ma mi mora da nestanemo kao narod!!!

  • mentalni gimnastičar

    23:25 // 24. 8. 2024.

    Neverovatno !!?
    Da li je moguće da niko od ovih stručnjaka ne zna da je za firmu koja je u stečaju isključivo odgovoran stečajni upravnik te firme, a koji je imenovan rešenjem privrednog suda u Nišu.. ???

  • Zeka

    14:28 // 24. 8. 2024.

    Stipe za oci kolko zaudara na mrsu.Potseca me na ovi jaki parfemi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mala deca, veliki ljudi! Bravo dečaci, bravo šampioni!

Dimitrije Đurđević čitalac

Tekst: Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Pronađite nas na: