Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 4. 9. 2024.

| Društvo

Nesnosan smrad širi se duž Nišave u Medoševcu, Popovcu i Trupalu - o tome na hitnoj sednici Opštine

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
nisava
Neprijatan miris dolazi od reke; Ilustracija; foto: V. K.

Već danima se u niškim selima Medoševa, Popovac i Trupale širi jak neprijatan miris, posebno u večernjim satima, koji donosi reka Nišava. Dok meštani nagađaju šta može biti uzrok i traže pomoć, odbornici opozicije u Gradskoj opštini Crveni Krst tražili su hitno sazivanje sednice Skupštine kako bi se rešio ovaj problem. Iz JKP Naissus kažu da nije bilo oštećenja kolektora, a da je uzrok verovatno izuzetno nizak vodostaj reke.

Da su uzroci smrada koji "pogađa" ova sela takozvana "Vojna ekonomija", uginuće riba, ali i oštećenje kolektora, neke su od glasina koje kolaju među žiteljima ovih sela. Kažu da bi voleli da im se neko od nadležnih obrati i kaže šta je uzrok, a najpre da li to ima neku posledicu po njihovo zdravlje.

Smrad je jak, posebno uveče, ne možete da budete napolju, niti da držite otvorene prozore, što je leti jako teško. Niko nam ništa ne govori, ne znamo šta se dešava, ali ovo je nepodnošljivo - kaže jedan meštanin sela Trupale.

Nakon što se neki od meštana obraćali opozicionim odbornicima u Skupštini Gradske opštine Crveni Krst, oni su obišli ta sela u uverili se u problem, a potom zatražili da se sazove hitna sednica. Predsednik Skupštine je taj predlog prihvatio i sednica sa tačkom "Rešavanje komunalnih problema sela Medoševac, Popovac i Trupale" biće održana 9. septembra.

Odbornica Grupe građana "Dragan Milić" Nadica Ivković kaže da ovim žele da se pre svega utvrdi uzrok i odgovornost.

Brojne su glasine. Neki veruju da je problem "Vojna ekonomija" u Medoševcu, a neki da je oštećen kolektor, pa bi trebalo da se vidi šta je zapravo istina i uzrok. Osim toga, treba se utvrditi i čija je odgovornost da problem reši, a ne da se prebacuje odgovornost od jedne do druge ustanove i insitutucije. Mi kao predstavnici građana moramo da pokrenemo neka pitanja i tražimo rešenja - objašnjava Ivković.

Predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović kaže da taj problem postoji već godinama i da je upravo rešenje u Fabrici za preradu otpadnih voda, dok se sada kanalizacija direktno ispušta u Nišavu.

Da li je došlo do oštećenja kolektora upitali smo i JKP Naissus iz kojeg nam je rečeno da nije bilo nikakvih havarija na kanalizaciji u ovom području. Ističu da je verovatno nizak vodostaj reke zbog velike suše doveo do problema sa neprijatnim mirisom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petrovic

    14:30 // 7. 9. 2024.

    I, hoce li nesto napokon da se uradi po ovom pitanju?

  • Ivan

    12:52 // 6. 9. 2024.

    Ja ovde vidim da je Grad Niš odgovoran zbog problema sa kolektorima.

  • Гага Ниш

    17:16 // 5. 9. 2024.

    Господо сељани, риба смрди од главе! Славили сте дебело плаћена "обећања" и велику убедљиву победу ваше страначке коалиције, и шта сад? Питајте Медијанце шта значи лепота живота! Све вам било потаман у аутобусима са сендвичима, а сада кукате, знате где вам је општина и прецедник, па тамо на врата "куц, куц..."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: