Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 14. 8. 2024.

| Društvo

Ni pola godine od završetka radova u Učitelj Tasinoj u Nišu, ulica je ponovo raskopana

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Učitelj Tasina
Zamena toplovodnih cevi; foto: prtscr

Stanarima Učitelj Tasine ulice u Nišu koji su nakon više od pola godine čekanja dobili novi asfalt, ponovo je zbog radova raskopana i zatvorena ulica. U pitanju je zamena toplovodnih cevi, a građani ističu da je sanacija trebalo da se obavi dok su u ulici bili prvobitni radovi i da je asfalt ponovo uništen.

Svega pet meseci otkako su završeni radovi na postavljanju drugog sloja asfalta u Učitelj Tasinoj ulici, na potezu od Saborne crkve prema Socijalnom, niška Gradska Toplana vrši promenu cevi, pri čemu je, kažu stanari, isečen novi asfalt, koji su građani čekali duže od pola godine.

Za sve to vreme Toplana nije našla za shodno da u taj projekat uklopi zamenu cevi pa su upravo presekli nov-novcati asfalt i time uništili gazeći sloj preko cele ulice. Time je nanesena ogromna šteta tek urađenoj ulici ali i svim građanima koji regularno plaćaju sve dažbine ovoj državi - kažu stanari.

Da li je zamena cevi u ovoj ulici mogla da bude izvedena tokom rekonstrukcije ulice, kao i kada će radovi biti završeni, a ulica vraćena u prvobitno stanje, pitanja su koja su novinari Južnih vesti poslali su Gradskoj toplani Niš.

Podsetimo, prvobitnu rekonstrukciju ulice obeležio je nedostatak informacija o planovima za završetak radova, a građani su tvrdili da će prvi sloj asfalta morati da dorade pre nego što se nastave radovi.

Raskopana ulica stvarala je probleme tokom kišnih perioda, uz blato i rupe, u koje su automobili upadali, međutim, kako kažu, ulica već sada izgleda bolje, ali da će nedovršeni radovi izazvati nove probleme sa asfaltom.

Iako su radnici smatrali da bi radovi u prvom delu ulice trebalo da budu završeni za svega nekoliko dana, te radove nastaviti u drugom delu ulice, stanari ove ulice isticali su da je prvi sloj asfalta koji je postavljen 19. januara pukao na nekoliko mesta.

Stanarima Učitelj Tasine ulice u Nišu bilo je "svega preko glave", jer su mesecima živeli u blatu, a tadašnja gradonačelnica Dragana Sotirovski im je poručila da će "sa prvim lepim danima" ova 100 metara duga ulica konačno dobiti asfalt, a za kašnjenje "krivi" vlasnike kuća koji nisu hteli da shvate da moraju da plate priključak za vodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoki ajduk

    11:56 // 15. 8. 2024.

    Pa mora se raskopa da se vidi dal je dobro urađeno.

  • Бата Рака из Ниш

    07:45 // 15. 8. 2024.

    Парице, парице, котиле се, множиле се!

  • nislija

    01:22 // 15. 8. 2024.

    "bila garancija na asfalt" sad posle kopanja ne postoji, jer jbg narušava se struktura. zadnjih 20ak godina ista priča, samo sad i zakonski sjebu nas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mala deca, veliki ljudi! Bravo dečaci, bravo šampioni!

Dimitrije Đurđević čitalac

Tekst: Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Pronađite nas na: