Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:04, 8. 10. 2024.

| Društvo

Niču nove deponije u niškom Panteleju, građani upozoravaju i na gomilanje smeća

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Prijavi problem (1)
Građani kažu da uredno plaćaju usluge, ali da su kontejneri duže od nedelju dana prepuni; foto: Čitalac

U niškom naselju Podvinik, iznad auto-puta, nalazi se divlja deponija, a građani preko aplikacije "Prijavi problem" ukazuju da se svakoga dana sve više širi. O deponijima svedoče i stanari Matejevačkog puta i napominju da se kontejneri kod Osnovne škole "Mika Antić" ne prazne redovno, iako su usluge, kažu, plaćane uredno.

Građevinski materijali, šut, plastika, najloni, limovi, etisoni, ali i trosed i ostali delovi nameštaja, nalaze na divljoj deponiji u naselju Podvinik koji pripada Opštini Pantelej.

Prijavi problem Građani kažu da uredno plaćaju usluge, ali da su kontejneri duže od nedelju dana prepuni; foto: Čitalac Građani koji žive u Podviniku ističu da se deponija širi i da je svakoga dana duža za nekoliko metara, što za njih predstavlja veliki problem zbog potencijalnih zaraznih bolesti.

Prijavi problem (2) Građani kažu da uredno plaćaju usluge, ali da su kontejneri duže od nedelju dana prepuni; foto: Čitalac Takođe, o sličnom problemu govore i stanari dela Niša gde se sa auto-puta ulazi u grad iz pravca Niš - Istok, a u čijoj blizini se nalazi i Osnovna škola “Mika Antić” i navode da se smeće pored njihovih zgrada ne odvozi duže od nedelju dana.

Osim što je ruglo i na čast sugrađanima koji ne mare za svoj okoliš, to je i problem stanara koji nemaju mogućnost da dođu do kontejnera za čije pražnjenje redovno plaćaju komunalca. Tu su i svađe sa stanarima okolnih zgrada, jer u njihove kontejnere bacamo smeće, s obzirom na to da su naši puni danima, i onemogućen nam je prilaz kontejnerima koji uredno plaćamo zbog kabastog otpada i ostataka od zimnica - kažu stanari.

Divlje deponije i neispražnjeni kontejneri su među najčešćim problemima koje građani prijavljuju preko aplikacije “Prijavi problem” Južnih vesti, zbog čega i apeluju na nadležne službe da spreče deponije koje se svakoga dana sve više šire, ali i da utiču na svest Nišlija koji te deponije i prave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    14:52 // 8. 10. 2024.

    Dokle bre više ovo narode? jel ste normalni!

  • MilosNis

    14:50 // 8. 10. 2024.

    Sta ce nama rio tinto i dandi pa mi smo sami sebi dovoljni za unistenje!

  • Dokle vise

    14:18 // 8. 10. 2024.

    Zasto Komunalna ne dezura i sta radi? Raspustiti neradnike.Zateknes jednog, kaznis za primer i objavis.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Bandere su ustvari vezane tim kablovima da ne padnu!

Peconi Čitalac

Tekst: Optički kablovi i rupe na niškim ulicama - iz Grada Niša ćute ko je odgovoran

Pronađite nas na: