Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 30. 8. 2024.

| Društvo

"Niš-ekspres" pravda ukidanje linije do Gadžinog Hana neisplativošću, na potezu ministarstva

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
bus nis ekspres promo
Manje ljudi u Gadžinom Hanu i okolini, finansijski gubici i ćutanje Opštine razlozi Niš-eskpresa; foto: Niš ekspres

Nakon što su iz Opštine Gadžan Han za Južne vesti rekli da su srednjoškolci u problemu jer je Niš-ekspres tražio subvencije od skoro milion dinara mesečno i ukinuo međugradske linije iz Niša, oglasio se i prevoznik i rekao da su još pre dva meseca pokušali da stupe u kontakt sa nadležnima i pronađu rešenje. Iako imaju finansijske gubitke, kažu da je poziv i dalje otvoren da pronađu rešenje i omoguće đacima, studentima i zaposlenima prevoz.

Shvatajući potrebu građana za prevozom, prevashodno učenika, studenata i zaposlenih, iz Niš-ekspresa navode da su se obratili predstavnicima Opštine Gadžin Han tražeći da daju predlog kako da reše problem i izbegnu ukidanje polazaka, ali da se nadležni nisu javili.

Inicijativa za donošenje zajedničkog rešenja nastalog problema je od strane prevoznika pokrenuta blagovremeno, pre više od dva meseca, upravo iz razloga da se do rešenja dođe za vreme trajanja đačkog raspusta, kako bi već do početka naredne školske godine bio postignut dogovor i kako đaci i studenti, kao najosetljivija kategorija putnika, ne bi trpeli bilo kakve posledice - navode iz Niš-ekspresa.

Zbog opadanja broja stanonivnika u Gadžinom Hanu i okolini, ali i zbog toga što za vreme korone bio zabranjen autobuski prevoz, iz Niš-ekspresa kažu da su meštani počeli da do Niša dolaze sopstvenim vozilima i ilegalnim prevoznicima, te da je sve to uticalo da ne mogu da pokrivaju finansijske gubitke i da pružaju usluge prevoza na tim linijama.

Iako se nastali problem najviše reflektuje na njihove građane, neke opštine, među kojima i Gadžin Han, nisu se odazvale pozivu prevoznika, niti su uputile bilo kakav predlog rešenja, i pored nastojanja prevoznika da se pomenuti problem reši na vreme.Poziv još uvek stoji otvoren za sve opštine kojima smo se obratili. Voljni smo da razmotrimo njihove predloge rešenja problema nastalog zbog nerentabilnosti linija izazvane smanjenjem broja putnika - zaključuju iz Niš-ekspresa.

Podsetimo, pred početak nove školske godine, Niš-ekspres je odlučio da ukine polazak u 16:30 iz Ravne Dubrave preko Gadžinog Hana do Niša, zatim u 18:35 od Niša do Ravne Dubrave i od 19:15 od Gadžinog Hana do Toponice.

Predsednik Opštine Milisav Filipović rekao je da je prevoznik tražio 960.000 dinara subvencija na mesečnom nivou, ali da to njihov budžet ne može da finansira i da su se obratili su Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvu finansija u nadi da će im pomoći, ali još čekaju odgovore.

Odgovore iz pomenutih ministarstava i dalje čekaju i novinari Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Daleko je sunce

    09:26 // 3. 9. 2024.

    Kako moze prevoznik da kaže;
    Ovde hoću, a ovde neću da vozim!
    Dali je ovo normalno?
    Eto sta se desi kada korupcija cveta a svi ćute.
    Ovi sto su birali prevoznika, neka to reše a vi Zaplanjci ne dajte da se igraju sa vama.

  • Гага

    21:40 // 1. 9. 2024.

    Уклоните превоз,затворите амбуланту,задругу,продавници људи ће да се иселе...имања упарложе...стоке све мање...па,шта је решење;субвенције или егзодус

  • Zok

    23:06 // 31. 8. 2024.

    Koliko su glupi! Pa nije sve profit majku mu! Zato se i dotira iz budžeta jer postoji opšti interes (đaci, obrazovanje) da te linije postoje.
    Ali kako objasniti tikvanima s kupljenim diplomama (a sa dva razreda škole) sta je opšti interes i šta je društvo?!
    Eto dokle smo došli jer nas vode najgori. Živimo košmar

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: