Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 11. 9. 2024.

| Društvo

"Niš ekspres" ukinuo linije i u Aleksincu, opozicija zahteva sednicu Skupštine

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
ekspres
Ukinuti polasci i u Aleksincu; foto: Lj. F.

Zbog problema prevoza učenika i zaposlenih jer je Niš ekspres ukinuo veliki broj autobuskih linija na teritoriji opštine Aleksinac, odbornici opozicije zahtevaju sazivanje sednice Skupštine opštine Aleksinac. Osim toga, traže da se raspravlja o odgovornosti zbog havarije na cevovodu i o novčanoj pomoći roditeljima osnovaca.

Nakon Gadžinog Hana, i u Aleksincu se javio problem sa prevozom - Niš ekspres je i u ovoj opštini ukinuo nekoliko polazaka ka selima pa se učenici i zaposleni teško vraćaju svojim kućama nakon škole ili posla.

Upravo je to jedna o tačaka o kojoj žele da raspravljaju opozicioni odbornici u aleksinačkoj Skupštini.

Da li u dogovoru sa Opštinom ili već kako, Niš ekspres je odlučio da ukine linije koje su odgovarale đacima i radnicima. Mi ćemo tražiti da se vrate ti termini polazaka, Opština treba da razgovara sa Niš ekspresom ili da nađe drugog prevoznika - kaže odbornik Slavoljub Blagojević.

Razmatranje rada nadležnih službi prilikom vanredne situacije usled havarije na cevovodu još jedna je tačka koju opozicija predlaže. Blagojević i ostatak opozicije smatraju da neko mora biti odgovoran zbog toga što ured leta stavnovnici Aleksinca i okoline nisu imali vodu.

Opozicioni odbornici će predati i inicijativu za dodelu novčane pomoći roditeljima učenika na teritoriji opštine Aleksinac. Po ugledu na druge opštine, kako kaže Slavoljub Blagojević tražiće da makar roditelji učenika do četvrtog razreda, ako ne svih osnovaca, treba da dobiju od Opštine novčanu pomoć zbog početka školske godine.

Zahtev za sazivanje sednice Skupštine opštine Aleksinac potpisalo je 15 opozicionih odbornika, što im, zbog većine od 30% daje mogućnost za sami zakažu sednicu, a u tom slučaju njome bi predsedavamo najstariji odbornik u Skupštini Slavoljub Blagojević.

Predsednik Skupštine opštine Aleksinac Nenad Stanković kaže da je upoznat za zahtevom opozicije, a o opravdanosti dnevnog reda, kako kaže, razmotriće i u zakonskom roku doneti odluku o sazivanju nove sednice Skupštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MilosNis

    14:51 // 12. 9. 2024.

    Te linije su im ne rentabilne a kad voze sendivicare po Srbiji to je rentabilno jel tako?

  • Jana

    13:03 // 12. 9. 2024.

    Ubedljivo najgori prevoznik ikada. Nikad više neću dinar da im dam.

  • miki

    09:53 // 12. 9. 2024.

    Neko je ukapirao da ako hoće više para, treba da ugasi ovakve linije da bi dobio subvencije. Najveća je sramota kako im je dozvoljeno da imaju monopol nad prevozom bez penala za ovakve stvari. Minimalni servis neophozdan da decu preveze u škole nije komercijani saobraćaj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Baš dobra lokacija da se naprave 3-4 zgrade sa lokalima

Hepek Čitalac

Tekst: Pre 80 godina zvanično prestao da funkcioniše Logor "Crveni krst" u Nišu

Pronađite nas na: