Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 1. 8. 2024.

| Društvo

Niška škola "Stefan Nemanja" dobija novu stolariju i izolaciju, vrednost radova 53 miliona dinara

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
oš stefan nemanja 3
Rok 150 dana; foto: JV / Tamara Radovanović

Osnovna škola “Stefan Nemanja” u Nišu dobiće novu stolariju, izolaciju i rasvetu, a biće saniran i krov, pošto su počeli radovi na energetskoj sanaciji. Grad za to daje 23 miliona dinara, a Ministarstvo energetike 30 miliona. Rok za završetak radova je 150 dana, a izvodi ih niška firma Sib invest.

oš stefan nemanja 2 foto: JV / Tamara RadovanovićŠkola u pojedinim delovima ima problem sa ispucalom fasadom koja otpada, dok je stolarija menjana 2005. godine, ali nadležni kažu da nije energetski efikasna.

S obzirom na to da smo mi imali gotov projekat za ovu školu, neću reći da je bilo lako, ali je bilo vrlo efikasno da dobijemo sredstva od države i tako pomognemo da se radovi završe. Vrednost projekta je 53 miliona dinara sa PDV-om. Od toga 30 miliona daje država, ostalo je iz gradskog budžeta - navodi gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Dodaje da bi stolarija, pošto je očuvana, mogla da se usmeri nekoj seoskoj školi u Nišu, gde ima manje đaka, dok “Grad ne ojača finansijski” da može da rekonstruiše i njih.

oš stefan nemanja 1 foto: JV / Tamara RadovanovićOŠ “Stefan Nemanja” pohađa 1.270 učenika, kaže direktorka Aleksandra Projović i ističe da iz godine u godinu raste broj đaka, pa će i ove godine biti formirano jedno novo odeljenje.

Deo radova bi trebalo da bude završen do septembra, do početka školske godine, a ukoliko tada još budu trajali radovi koji bi ugrozili bezbednost učenika, promeniće se dinamika nastave, kaže direktorka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alisa

    11:54 // 2. 8. 2024.

    Nije njima do dece i škole trebaju tenderi da se nameste do 12 avgusta da se nekom propalom tzv privatniku napune račune da se kupi neki novi dzip ili nekretnina u Grčkoj.

  • Uzas

    09:22 // 2. 8. 2024.

    Jedina skola bez jasno obelezenog ulaza za djake sve oronulo i propalo ,sala za fizicko se raspada ucionice takodje .A i sad se setili za renoviranje kad deca treba da krenu u skolu malo je sto ih je korona omela u redovnom pohadjanju sad ce skele po dvoristu da vise a deca ce da se provlace ispod.Tako je to kad nema domacina bitno je da se pare zgrabe jel izgleda da gube tlo pod nogama.

  • Aca

    09:09 // 2. 8. 2024.

    Najnesredjenija skola u regionu pocev od ulaza u skolu gde je ulaz za decu i parking zajednicki,vrlo nebezbedno.Trotoari u blizini skole(ul.Ž.K Moravca) zakrceni kamionima i automobilima,doticnu direktorku vise puta molio za resenje problema ali zena nema taj osecaj i brigu za decu,kaze nije nadlezna. Neka dodje do Žitkovca s'obzirom da je aleksincanka pa neka vidi kako se uredjuju i vode škole.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mala deca, veliki ljudi! Bravo dečaci, bravo šampioni!

Dimitrije Đurđević čitalac

Tekst: Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Pronađite nas na: