Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 5. 10. 2024.

| Društvo

Niški "City radio" posle 29 godina prestaje sa radom

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
city smart radio
Posle skoro tri decenije, spuštaju reglere; foto: JV

Posle skoro tri decenije, na frekvenciji 99,9 megaherca od danas se ne emituje program City radija u Nišu. Kako navodi glavna urednica Ivana Petrović, razlog je “mrcvarenje” Agencije za privredne registre, pojavljivanje “čudnog kupca” i nemogućnost zarade poslednjih pet meseci. Ističu i da ne žele da učestvuju u "kulturološkom posrnuću".

Pre 29 godina pokrenuli su program, kako je ranije rekla Petrović, ilegalno i bez identiteta, u periodu kada se režim Slobodana Miloševića obračunavao sa profesionalnim medijima.

ija Ivana Petrović, glavna urednica; foto: JV “Previše je ljubavi u City radiju da bi ga neko otimao i dodatno mrcvario. To zadovoljstvo nikome neću dozvoliti” - poručuje ona.

Posle jezivog mrcvarenja kome smo bili izloženi od strane APR-a te nemogućnosti da zarađujemo gotovo pet meseci, posle pojavljivanja čudnog “kupca” usred tog haosa i verovatnog scenarija da nam se na konkursu ne dodeli nova dozvola (jer sve što nam se dogodilo u poslednjih godinu dana neobično liči na slučaj jedne regionalne stanice iz Vojvodine) rešili smo da obustavimo emitovanje sami - piše u saopštenju na sajtu City Smart-a.

Kako ističu, nije slučajno što baš danas spuštaju reglere. Odlučili su da to bude baš 5. oktobra.

Ravno 24 godine od dana kada smo se okupljeni na trgovima širom Srbije pretvarali da prisustvujemo slavlju života, nade u neku buduću normalnost u kojoj ćemo živeti, voleti, raditi. Ispostaviće se da je to slavlje zapravo bilo parastos jednoj izgubljenoj mladosti i prvi dan izneverenih nada - ističu iz City radija.

Petrović dodaje da je City radio u to vreme, uprkos zabrani, emitovao program koji je predstavljao suprotnost “ružičastoj realnosti” koju su prikazivali režimski mediji.

Tog 5. oktobra smo emitovali program do popodnevnih sati, slali izveštaje kolegama iz drugih stanica u ANEM mreži, od njih dobijali informacije šta se događa u svim gradovima. Popodne smo prebacili program na B92 i izašli na Trg kralja Milana. Verovali smo, naivno i budalasto, da je svemu lošem došao kraj, nesvesni da će rudimenti nenormalnosti preživeti, ojačati i čim im se ukaže prilika, ponovo nam se uspentrati na grbaču, mnogo spremniji, jer su znali šta ne smeju da dozvole ne bi li vladali, ako je ikako moguće, ovog puta doživotno. Otuda tolika njihova patološka opsednutost medijima. Malim, lokalnim pogotovo. Tolika da su u naletima otkupljivali sve čega su mogli da se dotaknu. One druge koje nisu mogli da tako pridobiju i neutrališu su veštim inženjeringom doveli do totalnog finansijskog urušavanja. Nekada lep posao pretvorio se u kaljugu i dok dišem neću moći da shvatim koliki je broj onih koji su u njoj spremno zaplivali. Mi to nismo ni umeli, ni mogli, ni hteli - poručuje ona.

Kaže da nisu spremni da propagiraju bilo čiji narativ za novac, da se umrežavaju i da učestvuju u “kulturološkom posrnuću”. Zahvaljuju svim slušaocima i saradnicima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    16:37 // 5. 10. 2024.

    Ovaj BG rezim naterao je mnoge da se silom izbore za slobodu i naprave svoje drzave. Sada prave istu gresku ali im je lakse jer im je neprijatelj sopstveni narod koji ih trpi... Nama je jedini spas Niska Republika.

  • Slucajni prolaznik pored Predsednistva

    16:09 // 5. 10. 2024.

    Izgleda da je kusur od "one" kazne, od kojeg je kupljen AIR LAB dosao na naplatu.

  • slavko

    15:54 // 5. 10. 2024.

    Sve sto ima neki predznak"City" da ne kazem fusnotu,ovim neSNSnima bode oci i sve to zele da uniste i od naseg City-ja su napravili kasabu! Horde zla!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Južne vesti juče objavile članak a od jutros je počelo sa čišćenjem i sređivanjem ispred stanice kod lokomotive. Posao završili za tri sata, eto koliko je bilo potrebno da se bar nešto dovede u red

Vremeplov Čitalac

Tekst: Glavna železnička stanica u Nišu - nekada puna života, sada pusta i zaboravljena

Pronađite nas na: