Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 13. 8. 2024.

| Društvo

Niški "Parking servis" ponovo kupuje boje

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
farbalica
Raspisan tender; Ilustracija; foto: J. A.

Drugi put ove godine Parking servis planira da kupi nove boje za obeležavanje horizontalne signalizacije u Nišu, a pored zakonski propisanih bele, žute i plave, preko tendera traže 700 kilograma crne i crvene boje. Procenjena vrednost nije navedena pa će se tek posle 20. avgusta znati koliko će građane Niša koštati nove boje.

Za obeležavanje isprekidanih i punih linija, pešačkih prelaza i drugih belih oznaka na putu, Parking servis traži 16.000 kilograma bele boje, za obeležavanje autobuskih stajališta traže 2.000 kilograma žute boje i za obeležavanje parking mesta za osobe sa invaliditetom trebaće im 150 kilograma plave boje.

Osim tih boja, koje su Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji predviđene za obeležavanje oznaka na putu, Parking servis traži i 600 kilograma crvene boje za obeležavanje biciklističkih staza i 100 kilograma crne boje za markiranje, odnosno prekrivanje oznaka na putu koje više ne važe.

Preko tendera nabavljaju i razređivače, refleksit, plastiku za debeloslojne oznake, sredstvo za odstranjivanje rđe, nitro boje i lakove.

Rok za podnošenje ponuda je 20. avgust i tek nakon tog datuma znaće se koliko će Parking servis ovog puta platiti boje jer procenjena vrednost nabavke nije navedena.

Početkom godine Parking servis je raspisao sličnu nabavku i tada su boje plaćene više od 10,6 miliona dinara od beogradske "Tehnohemije", firme čiji je generalni direktor hapšen zbog nameštanja tendera baš u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    17:34 // 13. 8. 2024.

    Ja ću vam dam tempere što mi ostale iz osnovne škole, da ne bacate pare u vetar. To je isti kvalitet kao i taj što nabavljate

  • Babisnica

    13:38 // 13. 8. 2024.

    Zasto je trzisna zatvorila naprednjacki Central kafe?

  • kale

    12:24 // 13. 8. 2024.

    Lopovluk svakoga dana,izvlacenje para iz budzeta i bogacenje skorojevica iz parkinga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Hoce li da dođe Severina i zapeva "Gas, gas"

Qgo Čitalac

Tekst: Novo obećanje - kotlarnica Univerziteta u Nišu ove grejne sezone prelazi na gas

Pronađite nas na: