Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 27. 10. 2024.

| Društvo

Niški fizičari organizuju "Pab-Fiz" kviz za osnovce i srednjoškolce

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
fizika, pmf
Prijave do 3. novembra; foto: Departman za fiziku PMF

Učenici osnovnih i srednjih škola u Nišu koji vole prirodne nauke i timski duh, a uz to žele da testiraju svoje znanje i osvoje nagrade, mogu da se prijave za učešće na Pab-Fiz kvizu koji organizuje Društvo fizičara Niš, u saradnji sa Departmanom za fiziku PMF-a, uz podršku Centra za promociju nauke.

fizika Za đake koji vole fiziku; foto: "Pub-Fiz" Oni koji znaju odgovore na pitanja “Kako se naziva američki projekat razvoja nuklearne bombe?” ili “Kome se pripisuje čuveni uzvik eureka?” odlični su kandidati za učešće u zabavnom Pab-Fiz kvizu i mogu se prijaviti na sajtu.

U kvizu se nadmeću tročlani timovi u više igara i intelektualnih izazova. Dobra atmosfera, tu su sokovi i grickalice za dobru koncentraciju. Za najbolje timove obezbeđene su vredne nagrade, koje nisu knjige, već blutut slušalice, gejmerski setovi i brojne druge nagrade - najavljuju organizatori.

Fizičari su se pobrinuli i za muziku, pa će takmičari imati podršku benda “Teorija struna” koji je, takođe, sastavljen od studenata fizike u Nišu.

Timovi mogu okupljati učenike iz više razreda ili više škola, dok god svi učenici tima pripadaju jednoj od dve kategorije - osnovna ili srednja škola. Rok za prijavu ističe 3. novembra.

Uvodne runde će se odigrati u novembru, dok je veliko finale planirano u decembru, u prostorijama Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I mi smo propali te neće tender.

Radnik SC Čair Čitalac

Tekst: Nakon propalog tendera, Sportski centar "Čair" ponovo traži izvođača za skejt-park

Pronađite nas na: