Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:38, 20. 5. 2024.

| Društvo

Niškoj umetnici "zeleni list", kotlarnica niškog Univerziteta zagađivač godine

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Mozaik Niša
Mozaik Niša; foto: D. S.

Jedna od zaštitnika životne sredine u akciji "Tražimo zagađivača i zaštitnike godine" Radio Beograda 2 i Pokreta gorana Vojvodine jeste umetnica iz Niša Danica Maksimović koja pravi mozaike od elektronskog otpada. Za zagađivača godine proglašena je kotlarnica Univerziteta u Nišu koja, kako su rekli, "i pored najava gradskih vlasti i mnogih tendera, nastavlja da radi i da truje Nišlije".

Već 15 godina priznanja dodeljuju uredništvo Radio Beograda 2 i Pokret gorana Vojvodine, a među najzaslužnijima za očuvanje i unapređenje životne sredine jeste i Danica Maksimović iz Niša koja pravi mozaike od elektronskog otpada.

32-godišnja umetnica je iz Gračanice, a od svoje 15. godine živi u Nišu, gde je završila srednju Umetničku školu i Fakultet umetnosti.

Tri specijalna "Zelena lista" dobili su dr Miroslav Demajo za godine posvećene ekologiji i zaštiti 65 hektara Zvezdarske šume, posthumno Radoslav Rakonjac za nemerljiv doprinos pošumljavanju 13.000 hektara i pesnik Ljubivoje Ršumović za životnu odanost prirodi.

Dobitnici su i Planinarsko društvo "Pokreni se” iz Krupnja za negovanje dobrih planinarskih običaja, neformalna grupa mladih "Nid for grin”, četvoro gimnazijalaca koji ozelenjavaju autobuska stajališta u Zrenjaninu, profesorka Mirjana Drenovak sa Pravnog fakulteta u Beogradu za unapređenje ekološkog prava, Predškolska ustanova "Vrabac” iz Kragujevca za edukaciju dece i odraslih o važnosti prirode i Dragan Kurjački za zaštitu reke Krivaje i Velikog Bačkog kanala od zagađivača.

kotlarnica univerzitet Zagačivač godine; foto: foto: čitalac/Prijavi problem Još jedan predstavnik Niša je "nagrađen", ali ne po dobrom.

Kotlarnica Univerziteta u Nišu, na kojoj su nedavno počeli radovi, dobtnik je priznanja "Crni list" kao zagađivač godine.

Kako je rečeno, i pored najava gradskih vlasti i mnogih tendera, kotlarnica nastavlja da radi i da truje Nišlije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    20:18 // 20. 5. 2024.

    Uvazena Danice, da potkrepim vasu konstataciju- Neko je, zaista zeleo da se resi najveceg zagadjivaca u Nisu, animatora kancera, ali su, " funciJoneri", preusmerili pare na decembarske izbore! Nis je, kao treci grad Srbije, zamorce, jer je lako sa stanovnicima ovog grada, samozivnicima i tupsonima!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Uzeće mu prednji točkić?

Vladica Petrović čitalac

Tekst: Prijava protiv Nišlije - vozio električni trotinet sa preko 2 promila alkohola

Pronađite nas na: