Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 18. 7. 2024.

| Društvo

Nišlije iz Njegoševe protiv obeležavanja parking mesta u ulici

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
1721220952237
Niz je razloga zbog kojih parning mesta ne smeju biti u Njegoševoj, kažu stanari; foto: Tamara Radovanović

Stanari Njegoševe ulice u Nišu protive se obeležavanju parking mesta koje sprovodi Parking servis navodeći da će saobraćaj postati nepraktičan i potencijalno opasan. Navode da nadležne institucije nisu upoznate sa problemima i stanjem u ulici, ali da sprovode svoje ideje koje još više narušavaju njihov život.

1721220966137 Niz je razloga zbog kojih parning mesta ne smeju biti u Njegoševoj, kažu stanari; foto: Tamara Radovanović Uz obrazloženje da ulica uz nova parking mesta neće biti pregledna, pešaci bezbedni, saobraćaj efikasan, Nišlije iz Njegove ulice kažu da se protive odluci i traže da se pronađu alternativna rešenja, poput izgradnje parking garaža na adekvatnim mestima i unapređenje javnog prevoza kako bi se smanjila potreba za privatnim automobilima.

Pre svega, Njegoševa ulica pati od nedovoljne širine koja ne može adekvatno da podrži parkiranje vozila, a da pritom omogući nesmetan protok saobraćaja. Ulice bez adekvatnih trotoara dodatno otežavaju situaciju, stavljajući pešake u direktan konflikt sa vozilima. Pešaci, među kojima su često i deca i stariji sugrađani, bivaju prinuđeni da hodaju kolovozom, što dramatično povećava rizik od nesreća - navode stanari.

1721220937533 Niz je razloga zbog kojih parning mesta ne smeju biti u Njegoševoj, kažu stanari; foto: Tamara Radovanović Navodeći da bi bezbednost pešaka morala biti prioritet nadležnih, stanari navode da će parkirana vozila na ulicama bez trotoara pešake primorati da rizikuju dok prolaze ulicom, ali i da će vozači imati smanjenu vidljivivost.

Njegoševa ulica je prometna, sa visokim intenzitetom saobraćaja tokom većeg dela dana. Dodavanje parkiranih vozila na ovako opterećenu ulicu samo bi pogoršalo saobraćajne gužve, povećalo zastoje i smanjilo protok. Ovo bi dodatno uticalo na kvalitet života stanovnika koji koriste ovu ulicu svakodnevno - nastavljaju stanari.


1721220959172 Niz je razloga zbog kojih parning mesta ne smeju biti u Njegoševoj, kažu stanari; foto: Tamara Radovanović Dodatni problem biće autobusi gradskog prevoza koji neće imati dovoljno prostora, te će, kako kažu, biti stvoren dodatni zastoj. Problem će imati, kažu stanari i vlasnici garaža.

Mnogi stanovnici Njegoševe ulice poseduju garaže, koje bi postale praktično neupotrebljive ukoliko bi vozila bila parkirana na ulici. Ometanje pristupa privatnim garažama ne samo da bi stvorilo neprijatnosti za stanovnike, već bi i dodatno povećalo broj vozila koja bi bila parkirana na ulici, stvarajući začarani krug problema - kažu stanari ulice.

Zaključuju stanari Njegoševe da je problematično što nadležne institucije nisu upoznate sa problemima, već sprovode ideje koje će još više narušiti život u ulici i gradu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko

    12:23 // 20. 7. 2024.

    Nisu ostavi ljudima prostor da mogu da uđu vozilom u dvorište (garažu).....tačno je da skoro niko ne parkira vozilo u svoje dvorište, već na ulicu i trotoaru, sa leve i desne strane......ispred svakog dvorišta, garaže "ŽUTA LINIJA"

  • Sale

    06:48 // 20. 7. 2024.

    Šta će biti sa turističkim autobusima koji dolaze u hotel kao i sa nasevesnim vozačima koji čsto idu u kontra smer.

  • Pepe le tvor Niš

    12:16 // 19. 7. 2024.

    Do juče su kukali što nema mesta za parkiranje, a sada kukaju kada su ta mesta obeležena. Znači nije bitan razlog, ajde da se bunimo zbog nečega i da napadamo gradsku vlast jer nam se može.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: