Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:37, 11. 9. 2024.

| Društvo

"Nišstan": Naša obaveza je obilazak i popravka javnih česama, ne održavanje higijene i vaspitni rad

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
1280x0_Cesma-puz-park-Cair1-maj-2018-foto-JV-J-Adamovic
Oglasio se "Nišstan";foto:JV

Obaveza Nišstana je obilazak i provera ispravnosti česama dva puta nedeljno, zamena i popravka slavina, održavanje rešetki i odvodnih kanala oko česama po pozivu, a najviše dva puta mesečno, navode iz ovog javnog preduzeća. Održavanje higijene i, kako kažu, vaspitno edukativni posao, nisu u njihovoj nadležnosti.

puz cesma Obaveze u skladu sa validnim ugovorom; foto: čitalac Nakon brojnih primedbi građana i ovog leta da se čuvenoj česmi “Puž” u parku Čair ne može prići jer voda koja teče sa slavina ne otiče već pravi veliku baru oko nje i prebacivanja odgovornosti, oglasio se Nišstan koji ima sklopljen ugovor o održavanju česama sa Gradskom opštinom Medijanom.

Povodom konkretnog slučaja održavanja česme “Puž” u parku Čair, ali i drugih javnih česama na teritoriji opštine Medijana , a koje održava JP Nišstan, obaveza našeg preduzeća a u skladu sa validnim ugovorom sa GO Medijana je obilazak i provera ispravnosti česama dva puta nedeljno u toku letnje sezone, zamena i popravka slavina, održavanje rešetki i odvodnih kanala oko česama po pozivu a najviše dva puta mesečno - navode iz Nišstana.

cesma Šta jeste, a šta nije posao "Nišstana"; foto: T. Tasić Čišćenje korita česama i održavanje prostora oko česama je, kako ističu, posao drugih gradskih, javnih i komunalnih preduzeća.

Nišstan nema obavezu kontrolisanja higijene javnih česama niti se bavi vaspitno edukativnim poslom građana i bez obzira što smo apelovali na sugrađane da kese, flaše i ostali otpad ne bacaju u korita česama oni to i dalje rade i stvaraju ružnu sliku nebrige oko istih - kažu iz Nišstana.

Postupak članova “Kreni-promeni” koji su ispred zgrade Nišstana uzeli rešetku i otirač i postavili ih kod česme “Puž”, iz ovog javnog preduzeća nazivaju vandalizmom.

JP Nišstan ovim putem javno osuđuje krađu naše imovine, jer smo mi preduzeće čiji je osnivač grad pa otuđenjem naše imovine u stvari otuđuje se imovina Grada Niša, ali i svih njegovih građana, a protiv takvog vandalizma i svih ostalih krivičih dela koja budu usmerena protiv našeg preduzeća borićemo se svim legalnim sredstvima - kažu iz preduzeća.

Konkretne krivične prijave ne pominju, ali je u njihovo ime to uradio predsednik niške Skupštine Igor Novaković i juče najavio krivične prijave protiv “Kreni-promeni” zbog tog događaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Koga...

    17:46 // 12. 9. 2024.

    Igor vaspitava taj će pričati mobilnim telefonom i imati otirač !

  • MilosNis

    03:54 // 12. 9. 2024.

    Vama iz nis stana je jedina obaveza da primite platu iz budzeta makar poslovali sa gubitkom.

  • AntiPA

    00:33 // 12. 9. 2024.

    Ima li jedno jedini preduzece, javna ustanova, institucija, privatna firma… bilo sta, sto moze da opstane sa kadrom iz SNSa? Da im das samo jednu firmu i da im kazes da ce da primaju pare pod uslovom nista da ne rade, i to bi nasli nacina da ne stignu na vreme i naprave stetu.

    SNS je ohrabrenje za sve najnesposobnije da ima nade i za njih. Pocinjem da mislim da je to kriterijum za clanstvo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Hoce li da dođe Severina i zapeva "Gas, gas"

Qgo Čitalac

Tekst: Novo obećanje - kotlarnica Univerziteta u Nišu ove grejne sezone prelazi na gas

Pronađite nas na: