Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 8. 8. 2024.

| Društvo

Nova manifestacija - stari problemi u Prokuplju, "Top preobraženje" bez jasnog cilja i vizije

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Prokuplje centar
Štandovi u centru Prokuplja tokom manifestacije; Foto: Lj. M.

U Prokuplju se od 19. do 22. avgusta po prvi put održava manifestacija “Top preobraženje”, a odluku o njenoj organizaciji donelo je Gradsko veće na sednici održanoj pre samo nekoliko dana. Šta je tačno cilj i vizija te manifestacije za sada je nejasno, a u pojašnjenju se navodi da tih dana u centru Prokuplja žele promovisati privredu, kulturu, sport, turizam i druge oblasti društvenog života ne samo u tom gradu, već i čitavom Topličkom okrugu.

U Gradskoj upravi nisu odgovarali za pojašnjenje manifestacije i otkud tako ubrzana odluka za njenu organizaciju u kratkom roku, kao i koliko će novca biti utrošeno za organizaciju.

U opozicionoj Stranci slobode i pravde u tom gradu kažu da se postavlja pitanje da li je takva manifestacija zaista potrebna ili je samo još jedna u nizu aktivnosti koje troše javne resurse bez ikakvog jasnog cilja.

Kao pokrovitelj manifestacije, Grad Prokuplje preuzeo je odgovornost za njenu organizaciju, poveravajući zadatak Domu kulture “Radivoj Uvalić - Bata”. Međutim, u opisu manifestacije i njenim planiranim aktivnostima ne nazire se ništa inovativno ili specifično što bi moglo privući pažnju građana ili turista. Da li su štandovi na gradskom šetalištu, sportski sadržaji za decu i mlade i prezentacije kulturnih ustanova zaista dovoljni da opravdaju ulaganje vremena, truda i sredstava - kaže Milomir Andrić, odbornik lokalnog parlamenta iz redova SSP.

Sumnja da je ova manifestacija samo još jedno pokriće u nizu kojom lokalna vlast koju predvodi SNS želi da “opere” novac i preusmeri ga za neke svoje stranačke i lične potrebe.

U svetlu ekonomske situacije u kojoj se Prokuplje nalazi i kada se podižu krediti za funkcionisanje, sa pravom postavljamo pitanje opravdanosti ovakvih manifestacija. Da li je moguće da Grad nema pametnijih i korisnijih načina da promoviše svoju kulturu, turizam, sport i privredu, ili je ovo samo još jedan primer birokratske rutine koja se sprovodi bez stvarnog uvida u potrebe i želje građana - dodaje Andrić.

Tvrdi i da najavljeno ”Top preobraženje“ preti da postane još jedna besmislena manifestacija koja neće doneti nikakve realne koristi građanima, već će samo dodatno opteretiti gradski budžet i resurse.

Ostaje nejasno kako će se i zašto ova manifestacija realizovati i da li će opravdati svoje postojanje ili se radi o još jednom u nizu događaja na kojima prisustvuju i učestvuju “samo oni koji moraju”, a to su, pre svih, zaposleni u Domu kulture i drugim javnim ustanovama u gradu, a čiji rad finansiraju građani Prokuplja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srboljub Dimitrijević

    13:18 // 10. 8. 2024.

    Mnoga mesta u Srbiji se ponose ribljim čorbama, pasuljijadama, kobasicijadama, banicijadama, roštiljijadama, peglanim kobasicama, danima vina, danima ludake, pa se nešto decenijama pitam zar mi nemamo čime da privičemo pažnju. Hvala vam, bar ste počeli o tome da razmišljate. Puno sreće i nadam se konstruktivnom dogovoru i izboru.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: