Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 1. 8. 2024.

| Društvo

Nova stolarija i kotlovi za nišku školu "Bubanjski heroji"

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Bubanjski heroji
Energetska sanacija škole; foto FB OŠ "Bubanjski heroji"

Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Niš ponovo će pokušati da zajedno rade na energetskoj sanaciji Osnovne škole “Bubanjski heroji” i najavljuju novu stolariju, kotlove za grejanje i obnovu fasade. Od sličnog projekta za istu školu, Grad je pre tri godine odustao.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović uručila je juče ugovore za energetsku sanaciju, a među 15 škola u Srbiji koje su se javile na javni poziv je i jedna iz Niša.

Zajedno sa državom obnovićemo OŠ "Bubanjski heroji" u GO Palilula. Sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović Handanović potpisali smo ugovor o energetskoj sanaciji kojom ćemo zameniti stolariju, kotlove za grejanje i obnoviti fasadu. Za 700 učenika obezbedićemo bolje uslove za rad - saopštila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Inače, sa istim Ministarstvom Grad Niš je trebalo da rekonstruiše Osnovnu školu "Bubanjski heroji" još 2021. godine, ali je odustao od projekta. Ministarstvo energetike je tada navelo da je Grad odustao zbog slabijeg priliva novca u budžet, ali je gradonačelnica Sotirovski rekla da privremeno odustaju zbog visoke cene i da će umesto te jedne, raditi druge dve škole.

Za energetsku sanaciju vrtića i predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, fakulteta, biblioteka, domova kulture, zdravstvenih ustanova, zgrada opštinskih uprava, rekonstrukciju javnog osvetljenja u 41 opštini i gradu, Ministarstvo rudarstva i energetike je izdvojilo 800 miliona dinara, a ukupna vrednost ulaganja Ministarstva i lokalnih samouprava je, kako su naveli, blizu 1,3 milijardi dinara.

Ministarka Đedović Handanović navela je da bi u u rekonstruisanim objektima potrošnja energije trebalo da se smanji od 20 do 50 odsto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Za@Pitam

    18:34 // 1. 8. 2024.

    E a ja sada pitam
    ima li ovome kraja, sve su tendere namestili svojim ljudima i rođacima dokle više sada vrbuju osnovne i srednje škole da nešto malo okreče, zamažu i podele procenat među sebe dooookle višeee!!!

  • Alisa u zemlji cuda

    17:31 // 1. 8. 2024.

    Namestaju tendere nekom propalom Preduzetniku koji je izgubio poslove sad se bacaju na skole da isisija sredstva do daske sve ili nista, drz ne daj namestaju sve sto mogu.

  • Pitam

    14:12 // 1. 8. 2024.

    Sta kaze direktorka Vozdove iz Nisa ili gimnazije Sremac? Skole im kao iz devetnaestogveka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: