Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:33, 25. 10. 2024.

| Društvo

O oglašavanju i održivosti medija na drugom danu DigiTalk Media Days u Nišu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
digitalk2024_dan2-1_web_92
Drugi dan Media Days-a; foto: Vojislav Vujanić

Drugog dana konferencije o budućnosti medija i inovacijama u digitalnim tehnologijama Digitalk Media Days koja se održava u Nišu, u fokusu je bila priča o prodaji oglasnog prostora u medijima i ostalim izvorima prihoda. Brojni predstavnici medijske industrije podelili su svoja znanja o digitalnim trendovima i održivosti medija.

IMG_4325 Petar je deo mladog tima; foto: Nikola Đukić Da na mlađima svet ostaje pokazao je i početak drugog dana Media days-a koji otvorio je najmlađi govornik Petar Milanović, karika tima koji vodi Niš.Danas. Samouk, uz pomoć brata, ušao je u svet oglašavanja na društvenim mrežama, želeći da na jednom mestu Nišlije, Nišlijke i gosti ovog grada imaju kompletnu ponudu kulturnog i drugog sadržaja.

Iako je vođenje stranice mladi tim započeo iz ličnih potreba i digitalnog hobija, za nešto više od dve godine uspeli su da se povežu sa publikom, pa Instagram stranice Niš.Danas danas ima preko 30.000 pratilaca i redovno apdejtovan sadržaj.

IMG_20241025_105522 Filip Nedović - jedan od predavača; foto: Ljubica Jocić Preduzetnik i osnivač Brendly platforme Filip Nedović govoro je kako mediji mogu da iskoristite “print on demand” za generisanje dodatnih prihoda.

Štampa na zahtev omogućava da se proizvod izrađuje tek kada ga neko poruči. Moderne "print on demand" platforme dobre su jer ne zahtevaju mnogo vremena, nema inicijalnih troškova, proizvod se brzo lansira i fokus je na primarnu dekatnost - rekao je Nedović.

1000019334 A/B; foto: Sonja Vidojković Luka Tošić iz StorifyMe kompanije podelio je svoja saznanja o transformaciji u svetu medija i izazovima s kojima se izdavači suočavaju, kao i inovativnim rešenjima koja im pomažu da ostanu relevantni u mobilnom svetu.

Predsednik Retail Media komiteta Aleksandar Petković otkiro je kako da lokalno tržište dočeka spremno “treći talas digitalnog oglašavanja”, a zatim je konsultantkinja koja uživa u radu sa medijima deleći neophodna znanja o podacima i analitici Milena Tihojević održala predavanje “Šta bi bilo da je Šekspiru A/B testiranje palo u krilo?”.

A/B testiranje omogućava nam da probamo više naslova, slika i vidimo koja privlači više čitalaca. Korišćenjem ovog testianja dobijamo više klikova, pregleda i angažovene publike - istakla je Milena Tihojević.

1000019329 Moguće je; foto: Sonja Vidojković Da je moguća zajednička prodaja oglasnog prostora pokazao je Vitomir Ognjanović koji je predstavio pilot projekat koji je možda i jedinstven u Srbiji, a tiče se umrežavanje lokalnih medija iz različitih gradova.

To je primer kako se objedinjuje prodajni prostor i resursi kako bi bili na tržištu. Uspeli smo to da napravimo - rekao je Ognjanović.

Uspešna saradnja lokalnih medija u Srbiji - Južnih vesti, Glasa Šumadije, Bujanovačkih i Ozon Pressa pokazala je da zajedničkim radom mogu da se ostvare odlični rezultati.

1000019324 Pet lekcija Ivana Minića; foto: Sonja Vidojković O početku, izazovima i uspesima sa kojima se susretao govorio je autor jednog od najuspešnih podkasta u Srbiji Pojačalo Ivan Minić. Pojačalo je dobilo 290 epizodu, a kako je taj put izgledao Minić je ispričao u 5 lekcija.

Za kraj DigiTakl Media Days-a Jelena Milošević je u svom predavanju “Zašto ubijamo i ideje i ljude tokom inovacija” poručila okupljenima da podržavaju jedni druge i zajedno rade na idejama.

Podsetimo, četvorodnevna konferencija o budućnosti medija i inovacijama u digitalnim tehnologijama počela je juče u Nišu, a prvog dana u fokusu je bila priča o novim formama koje se primenjuju u medijima, primeni veštačke inteligencije u medijima i digitalnoj transformaciji medija.

Veliki broj renomiranih predavača iz zemlje i sveta će, kroz panel diskusije i predavanja govoriti o trendovima u IT industriji, upotrebi AI u poslovanju, hibridnom radu, načinima kako se prave sjajni proizvodi i mogućnostima koje nudi globalno tržište, do nedelje, 27. oktobra.

Više informacija možete saznati na zvaničnom DigiTalk sajtu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I mi smo propali te neće tender.

Radnik SC Čair Čitalac

Tekst: Nakon propalog tendera, Sportski centar "Čair" ponovo traži izvođača za skejt-park

Pronađite nas na: