Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 4. 10. 2024.

| Društvo

Obeležavanje Dečije nedelje u centru Niša - predstave, radionice, muzički i plesni program

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
radionica
foto: Istorijski arhiv

Od ponedeljka, 7. oktobra, do nedelje, 13. oktobra na Trgu kralja Milana biće održan raznovrstan program namenjen najmlađima. Najavljeni su nastupi horova, plesnih grupa, kulturno-umetniških društava, predstave, zanimljive radionice i muzički program.

Dečija nedelja se ove godine održava pod sloganom “Ja sam dete imam plan: tolerancija i ljubav za svaki dan!”, a program u Nišu održaće se na centralnom trgu.

Ovu najveću nacionalnu manifestaciju za zaštitu i promociju prava deteta u Republici Srbiji, podržale su ustanove kulture grada Niša, horovi, plesne grupe, kulturno – umetnička udruženja, edukativni centri, muzičari i drugi učesnici koji će izvoditi umetničko – scenske nastupe, predstave, muzičke i plesne programe - navode iz Turističke organizacije Niša.

program U ponedeljak počinje program od 17 sati nastupom dečijeg hora “Čarolija” i pobednika recitatorske smotre. Tačku će imati i članovi plesnog kluba Bum 108 i Ilussion dance studia, dok će zainteresovani mališani moći da učestvuju u potrazi za blagom, trik čudionici i naučnoj kuhinjici.

Program u utorak, 8. oktobra, počinje u 12 sati izvedbom hora OŠ “Stefan Nemanja”, a do 14 sati trajaće radionica izrade nakita i oslikavanje lica. Od 17 do 19 sati sa decom će se družiti Dizni animatori, dok će niški lutkari izvesti predstavu Dobro jutro, laku noć.

Od 12 do 14 sati u sredu, 9. oktobra, biće održan sportski program “U zdravom telu zdrav duh” i radionice “Malac genijalac” i edukativnog centra “Zujalica”. Od 17 do 19 sati na programu je Trka mira, nastup džez okrestra Srednje muzičke škole i gitarske sekcije Dečijeg kulturnog centra.

Četvrtak, 10. oktobar, rezervisan je za predstavu Priča o vodi od 12 sati i nastup hora OŠ “Ratko Vukićević”. Popodne će đaci Gimnazije “Svetozar Marković” izvesti predstavu “Gospođa ministarka”, a planirane su i radionice Istorijskog arhiva i sportski izazov.

Policajci i vatrogasci će se družiti sa mališanima u petak, 11. oktobra od 12 do 14 sati, dok će od 17 do 19 sati nastupiti horovi osnovnih škola “Vožd Karađorđe”, “Car Konstantin” i “Mika Antić”, kao i članovi plesnog studija Elene Pilipenko.

U subotu, 12. oktobra, nastupiće folklorni ansambli Oro i Abrašević, biće izvedena predstava Lutkovo i održane likovne radionice.

Poslednjeg dana manifestacije na programu su nastupi hora, baletskih studia i folklornog ansambla Mozaik.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Pa javili su lepo na tv da će da se izliva Dunav... samo niko ne 'aje od gradski oci.

Miljan Ž. Veselinović čitalac

Tekst: I drugi dan zbog poplave na Bulevaru Nemanjića nema vode

Pronađite nas na: