Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 6. 6. 2024.

| Društvo

Obnovljena dva sprata u starom delu Klinike za pedijatriju u Nišu

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
klinika-donacija-foto-ukcnis
U Klinici godišnje bude hospitalizovano oko 4.000 dece; foto: Univerzitetski klinički centar Niš

Jedan poprilično dotrajao prostor u starom delu Klinike za pedijatriju u Nišu potpuno je preuređen - promenjeni su podovi, rasveta, elektroinstalacije, rashladni sistem i stavljen novi nameštaj, saopštili su iz niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

Novac za rekonstrukciju dva sprata ove Klinike, koja je vredna 20 miliona dinara, Univerzitetskom kliničkom centru donirala je organizacija "Humana srca", koju inače vodi Danijela Vasiljević, ćerka Slobodana Tešića koji je označen kao jedan od "najvećih trgovaca oružjem" na ovim prostorima i nalazi se na crnoj listi SAD-a.

Prema rečima rukovodioca Klinike za pedijatriju prof. dr Jelene Vojinović, jedan od najvažnijih segmenata u lečenju kod dece koja se leče u nekoj zdravstvenoj ustanovi, jesu uslovi u kojima borave.

To najviše utiče na njihovo zdravlje, na to kako prihvataju lečenje i samim tim i na uspešnost rada u lečenju te dece - rekla je doktorka Vojinović.

klinika-donacija2-foto-ukcnis foto: Univerzitetski klinički centar NišIz UKC-a navode da su uređeni prostor intezivne nege Odeljenja za infekcije i dnevna bolnica Odeljenja za dečiju neurologiju i endokrinologiju.

Kompletno su promenjeni podovi u dva krila u staroj zgradi kvadrature od oko 1200 m kvadratnih. Urađena je elektroinstalacija i kompletna rasveta, instalacija za rashladjivanje prostora, okrečeno je, urađena sanitacija prostora i dekorativno uređenje. Od doniranih sredstava za svaku sobu nabavljeni su rashladni uređaji, televizori za bolesničke sobe, ormari za odlaganje stvari pacijenata, a zanovljen je i medicinski nameštaj i oprema - nacela je profesorka Vojinović.

Ističe da sada sva odeljenja Klinike imaju uređen prostor koji je adekvatan za boravak dece i roditelja.

Na Klinici za pedijatriju godišnje bude hospitalizovano oko 4.000 dece, dok se u ambulantno prijemnim odeljenjima za isti period obavi se oko 35.000 pregleda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Suzana Grubješić

    04:02 // 7. 6. 2024.

    Sigurno ,i treba deca nam sede u jako kosim uslovima Sve pohvale Našem predsedniku sindikata Nezavisnost Miodragu Stojkoviću i njegovoj zenici koja radi na ovoj klinici i zauzela se da se uradi nesto pametno

  • Rade

    17:11 // 6. 6. 2024.

    Koliko tuge. Stara zgrada, a tkz.nova je stara. Donacija za obnovu. Pitao bih direktora KC Niš, jel Pedijatrija deo Novog KC Niš ili Predsednik laže

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: