Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:34, 24. 9. 2024.

| Društvo

Od donacija sakupljenih u kutijama na aerodromu renovirana oronula kuća šestočlane porodice u Vlasotincu

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
IMG_0920
Sada će imati mnogo bolje uslove za život; foto: Fondacija Ana i Vlade Divac

Šestočlana porodica Šarović Stojković do nedavno je živela u kući sa oronulom fasadom, oštećenim krovom i stolarijom, a od sada će imati znatno bolje i bezbednije uslove za život jer im je kuća renovirana uz pomoć donacija sakupljenih u donatorskim kutijama na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Pre i nakon radova - Vlasotince kuca porodice Šarović-Stojković foto: Fondacija Ana i Vlade DivacDonacije je sakupila Fondacija "Ana i Vlade Divac" i od tih sredstava renovirala fasadu, napravila novi krov i postavila novu PVC stolariju.

Zahvalni smo na donaciji i što nam je kuća renovirana sad pred zimu, da imamo topao dom - rekla je Dragana Stojković, čija porodična kuća je renovirana.

Cena radova, koji su završeni ovog leta, iznosila je oko 890.000 dinara. Sa Draganinim minimalnim primanjima od kojih se cela porodica izdržava jer je Siniša nezaposlen, nije bilo izvodljivo poboljšati uslove života u oronuloj kući.

Mi uvek pozivamo pojedince i organizacije da se priključe našim humanitarnim akcijama. Evo, ovo je primer jedne uspešne akcije za koju su najzaslužniji individualni donatori koji su u prethodnih godinu dana ubacivali novac u naše donatorske kutije na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Ova akcija pokazuje kako udružeenim snagama stvaramo nadu za ugrožene porodice i celo društvo - rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Do sada je uz pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac više od 750 porodica širom Srbije dobilo krov nad glavom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Za ovako grandiozan projekat mislim da je rok previše kratak i da treba biti najmanje 5 godina a i cenu bi trebalo povećati na bar 5M€ po km.

Siky67 čitalac

Tekst: Zaključen ugovor za obnovu auto-puta od Brestovca do Doljevca - oko 6 km za 18 meseci

Pronađite nas na: