Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 6. 9. 2024.

| Društvo

Od večeras najavljena blokada svih prelaza ka Kosovu i Metohiji

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Prelaz Merdare
Najavljena blokada svih prelaza, uključujući i Merdare; Foto: Lj. M.

Udruženje građana kosovsko-mitrovačkog okruga najavilo je da će od večeras u 18 sati blokirati administrativne prelaze Brnjak, Jarinje, Merdare, Končulj i Kula ka Kosovu i Metohiji, potvrdio je jedan od članova tog Udruženja.

Kaže da će blokada početi večeras i trajaće sve dok se sa severa Kosova i Metohije ne povuku kosovske policijske snage i dok se uzurpirane institucije ne vrate Srbima.

Organizatori blokade traže i da KFOR, u skladu s mandatom Rezolucije 1244, preuzme kontrolu na severu Kosova, a blokade će trajati sve dok se svi naši zahtevi ne ispune - dodaju organizatori blokade.

Najavljuju da će za sve zainteresovane učesnike biti obezbeđen prevoz iz Beograda, Novog Sada, Smedereva, Kragujevca, Niša, Kruševca, Vranja, Raške i da će tokom trajanja blokada prelaza biti omogućen prolaz samo bolničkih vozila.

Interesantno je da slična patriotska udruženja u Topličkom okrugu, koja su više puta u prethodnom periodu organizovala slične akcije, sada za blokadu saznaju od novinara i medijskih natpisa.

Ja ne znam za tu blokadu, čuo sam, ali ne učestvujem u tome. Mislim da je više besmisleno bilo šta blokirati, ova vlast je sve to već prodala i potpisala. Ovo su samo igre državnih službi i režima Aleksandra Vučića da bi se narod koliko-toliko smirio i da bi se skrenula pažnja na njegov dogovor sa Kurtijem o otuđenju naše južne srpske pokrajine - kaže Zvezdan Ristić, zamenik predsednika Pokreta ljubav, vera, nada i odbornik kuršumlijskog parlamenta.

Dodaje da skup organizuje više udruženja koja su registrovana na istoj adresi u Beogradu i da oni i nemaju finansijskih mogućnosti da organizuju autobuse i prevoz, osim ako im u tome ne pomognu država i službe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • roki

    13:07 // 9. 9. 2024.

    Desetak ne mnogo pametnih ljudi, rodom sa Kosova, blokiralo je put kod Merdara. Kosovo je uzvratilo pa su i oni blokirali granicu. Preko 100 Srba to veče nije moglo da otputuje a medju njima i ja. Ko tim ljudima dao za pravo da blokiraju put. Neke od njih poznajem. Isprodavali su imovinu na Kosovu pa sada glumataju patriote na naš račun. SRAMOTA.Policija je samo stajala preko puta i posmatrala.

  • ratko

    06:07 // 7. 9. 2024.

    Bolje blokirajte onoga ko je izdao,ko je povukao crvene linije za Kosovo,pa i to povukao.

  • slavko

    01:09 // 7. 9. 2024.

    Jel' moguce da vam nije jasno da vas je prodao?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: