Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 5. 9. 2024.

| Društvo

"Oko sokolovo" u Nišu - u početku 1.000, sada oko 150 prekršaja dnevno

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Oko sokolovo
Smanjen broj prekršaja; foto: Ljubica Jocić

Od uvođenja Oka sokolovog broj saobraćajnih prekršaja u Nišu je drastično manji, kaže načelnik Komunalne milicije Dejan Kovačević i navodi da je od 1.000 prekršaja za nepropisno parkiranje dnevno, koliko ih je bilo pre dve godine, taj broj pao na oko 150.

Sistemom koji je uveden jula 2022. godine i koji često nailazi na kritike i osudu, smanjene su gužve i poboljšana je prohodnost saobraćaja u Nišu, tvrdi načelnik Komunalne milicije.

U proseku nama stiže 200-300 dojava za nepropisno parkiranje u toku dana, naravno, nisu sve prekršaji, to naši milicioneri obrađuju. U proseku su pola od toga prekršaji, dakle 100 do 150 - kaže Dejan Kovačević.

Dodaje da su građani Niša i dalje dovitljivi u pokušajima da zavaraju Oko sokolovo pa osim prikrivanja tablica, stavljaju lutke na sedišta koje “glume vozača”.

Podsetimo, iz Komunalne milicije ranije nisu znali koliko novca donose prekršaji utvrđeni Okom sokolovom.

Oko sokolovo je na ulicama Niša od 1. jula 2022, a prva dva vozila plaćena su oko 9,3 miliona dinara British Motors-u.

Početkom ove godine Parking servis je kupio još dva vozila od niške firme Raavex-group, tako da sada niškim ulicama "krstare" četiri vozila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Solomon

    15:48 // 8. 9. 2024.

    Gospodo komunalci vaš posao nije da jurite ko gde i kako se parkirao. To je posao saobraćajne policije. Ali u ovoj zemlji gde se nezna ko gde pije i ko koga po džepu bije mora da se nabudzi državni ionako prazan budžet. Pošto smo doterali cara do duvara nemojte sutradan da se "vadite" morali smo to da radimo. Niste morali jer zakon o saobraćaju sve lepo kaže da je to neustavno.

  • Zoran

    06:20 // 6. 9. 2024.

    Moglo bi oko sokolovo da pogleda sta se radi n trotorim...bicikli,motori,trotineti,itd...jure ko ludi,lko se moze desiti da neko nstrada...pogotovu Volt i Glovo,bezobzirni,voze bez ruke i drze telefone...cist akrobatika...

  • Dragan Petrovic

    06:14 // 6. 9. 2024.

    Nema Sotira ili bi bilo dnevno h ljadarka i preko,dok se Dale ustolici i pohvata konce mozda ce porasti preko 150...usput,povlscenih ce i dalje biti,nist se nece promeniti,sem sve praznijeg dzepa Nislija...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: