Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 27. 9. 2024.

| Društvo

Opet isto obećanje direktora KLER-a - vrtić u Trupalu biće završen za oko 20 dana

Autor:Jelena Canić Milanović, Sonja VidojkovicIzvor:Južne vesti
vrtic trupale
Rok je bio 7. april; foto: J. C. M.

Iako je direktor niške Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Dušan Radivojević 9. septembra rekao da očekuje da u narednih 15 do 20 dana bude završena izgradnja vrtića u selu Trupale, to se nije dogodilo. Objekat je i dalje urastao u zelenilo, radnika mesecima nema, a Radivojević opet daje isto obećanje - radovi će biti okončani za oko 20 dana.

Vrtić u Trupalu je počeo da se gradi pre skoro godinu dana i to na startu predizborne kampanje za republičke izbore, a rok za završetak, kako je tada rečeno, bio je 7. april.

Rok nije ispoštovan, mesecima radova nema, a direktor niške Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Dušan Radivojević kaže da je zbog aneksa ugovora sa izvođačima nije bilo radova.

U skladu sa zakonom o planiranju i izgradnji kada nastanu neki viškovi ili nepredviđeni radovi, mi moramo da aneksiramo te radove. Upravo smo završili pravno-formalne odnose sa izvođačem u tom smislu i izvođač može da nastavi radove na završetku vrtića u Trupalu i ja očekujem da ako ispoštuje dinamiku koju smo dogovorili na nedavnom sastanku, da za nekih dvadeserak dana i okonča sve radove na vrtiću - kaže Radivojević.

Slično objašnjenje i najavu dao je i početkom meseca, ali se ta procena nije ostvarila.

Nema radnika već mesecima. Mnogi su se nadali da će bar biti gotov do leta i da deca mogu od septembra da krenu u novi vrtić, ali ništa od toga. I posle se priča kako se radi na tome da ljudi ostanu na selu i da se ulaže u decu - kaže jedna meštanka Trupala.

Na pitanje kada će vrtić biti "predat" Javnoj predškolskoj ustanovi "Pčelica", Radivojević kaže da to zavisi od dobijanja dozvola.

Po završetku objekta pristupa se ishodovanju upotrebne dozvole i sa upotrebnom dozvolom, u međuvremenu zakon prepoznaje da se dobije dozvola za probni rad do godinu dana jer je zakon o planiranju i izgradnji definisao malo obimniju proceduru za dobijanje upotrebne dozvole. Čim imamo odgovarajuće dozvole mi ih predamo preko Uprave za imovinu ustanovi "Pčelica" da upravlja vrtićem - objašnjava Radivojević.

Posao gradnje ovog vrtuća dobilo je 5 beogradskih firmi, a vrednost radova je oko 47,9 miliona dinara sa PDV-om.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    10:25 // 27. 9. 2024.

    Ovaj narod bolje ne zaslužuje

  • preCednik

    10:02 // 27. 9. 2024.

    Ovo mi je izjava u nivou:
    Vracam se za pet minuta ako me nema procitaj opet

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Za ovako grandiozan projekat mislim da je rok previše kratak i da treba biti najmanje 5 godina a i cenu bi trebalo povećati na bar 5M€ po km.

Siky67 čitalac

Tekst: Zaključen ugovor za obnovu auto-puta od Brestovca do Doljevca - oko 6 km za 18 meseci

Pronađite nas na: