Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:20, 18. 7. 2024.

| Društvo

Ostavku dao pomoćnik gradonačelnika Leskovca nedavno uhapšen zbog zloupotrebe položaja

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Rešetka, Južne vesti
leskovac znak
foto: B. A.

Pomoćnik gradonačelnika Leskovca Perica Gavrilović dao je ostavku na ovu funkciju, kao i mesto potpredsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke, saopštio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Gavrilović je pre više od mesec dana uhapšen i bio je u pritvoru zbog sumnje na krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Cvetanović je pozvao i predsednike mesnih zajednica iz grdeličkog kraja, koji su priznali krivice u aferi “atarski putevi” da urade isto, piše Rešetka.

Neka do kraja meseca daju ostavke i da ide izbor za nove predsednike, a oni neka okončaju svoj sudski process - kazao je Cvetanović.

Gradonačelnik je kazao i to da su dela za koja se tereti Gavrilović izvršena u periodu dok je on bio predsednik mesne zajednice, a ne njegov pomoćnik.

Podsetimo, početkom aprila uhapšeno je 7 predsednika mesnih zajednica u Leskovcu i jedno odgovorno lice preduzetničke radnje iz Grdelice zbog sumnje da su oštetili budžet Leskovca za preko 7 miliona dinara, a tada su predstavnici opozicije tvrdili da je u sve umešan i pomoćnik gradonačelnika Leskovca.

Dva i po meseca kasnije, Gavrilović je pritvoren.

Dana 12. juna zadržano je lica P. G, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebna službenog položaja iz člana 359 stav 2 Krivičnog zakonika - naveli su tada iz VJT-a.


Opozicija i dalje traži ostavku Cvetanovića

Nakon hapšenja 7 predsednika Saveta mesnih zajednica predstavnici opozicije pozvali su gradonačelnika Gorana Cvetanovića da se odgovori da li je neko iz njegovog kabineta ili vrha SNS-a učestvovao u ovoj malverzaciji. Tada je Cvetanović rekao povući iz politike ukoliko se dokaže njegova ili umeštanost njegovih saradnika u bilo kakva nelegalna dela.

Međutim, nakon hapšenja pomoćnika rekao je da ostavku neće dati jer Gavrilovićeva umešanost nije dokazana, kao i to da proces još uvek traje.

Zbog toga je opozicija iz tog grada nedavno započela kampanju prikupljanja potpisa za smenu gradonačelnika, a iz odborničlke grupe "Za Leskovac zajedno" kažu da je ona pokazala veliko nezadovoljstvo građana Leskovca radom gradskih vlasti.

Posle samo pet dana od kako je započeto prikupljanje potpisa po nesnosnoj vrućini, uz prethodno nasilno prekidanje sednice Skupštine grada, kupovanje podrške opozicionih odbornika, prekidanje TV prenosa sednica skupštine grada, postalo mu je jasno da građani žele njegovu smenu, i zato je naterao deo svojih saradnika da daju ostavke, nadajući se da će tim činom uspeti da smiri nezadovoljstvo građana - poručuju iz ove odborničke grupe.

Ističu da to što je njegov pomoćnik dao ostavku nije dovoljno, dok to ne učini sam Cvetanović.

Puštanje niz vodu njegovih glavnih političkih i ličnih saradnika, sada ovih, sutra nekih drugih, nema nikakav značaj sve dok šampion korupcije ne da ostavku građanima Leskovca - napominju.

Pozivaju sve političke stranke i organizacije, udruženja građana, sve organizacije civilnog društva, a pre svega građane Leskovca, da se pridruže „građanskoj inicijativi za ostavku gradonačelnika Gorana Cvetanovića“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nesa

    11:54 // 19. 7. 2024.

    Milsne pa kako ce pored pametnih dq prosperira.Pametan gleda papire sta potpisuje.Setite se stare poslovice. " Sa budalama se brod kusa,proba.

  • Citalac

    08:53 // 19. 7. 2024.

    Molim vas da tacno obavestavate Vase citaoce i gradjane, jer uporno pri zizvestavanju o ostavci gradonacelnika upotrebljavate ermin opozicija, sto je netacno, jer opozicione stranke DS, NPS, SPP, SRCE i POKS su se javno izjasnile da ne podrzavaju gradjansku inicijativu za smenu grsdonacelnik, a akciju vode grupe gradjana, PSG i NDS.

  • Dragan

    06:23 // 19. 7. 2024.

    Siroma,nije ga Mesko obucio kako se krade...pa jos posle kradje daje ostavku...cudo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: