Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 29. 7. 2024.

| Društvo

Otpad na pijaci u naselju Deveti maj sve češći problem Nišlija

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Pijaca 9 maj
Smeće na pijaci u naselju Deveti maj u Nišu; foto: Čitalac

Nakon završenog pijačnog dana u niškom naselju Deveti maj ostaje vidljiv problem smeća i nehigijene. Meštani kažu da vetar sav otpad koji ostane raznosi dalje.

Pijaca 9 maj (1) Smeće na pijaci u naselju Deveti maj u Nišu; foto: Čitalac Osim što predstavlja estetski problem, smeće može biti izvor infekcija i bolesti, posebno ako se neodgovarajuće odlaže ili neadekvatno tretira, zaključuju Nišlije.

Pijaca 9 maj (2) Smeće na pijaci u naselju Deveti maj u Nišu; foto: Čitalac Nehigijena na ovim lokacijama postaje sve očiglednija, a građani kažu da još uvek niko ne preduzima odgovarajuće korake kako bi se ovakva slika naselja Deveti maj promenila.

Sav otpad koji se proizvede u toku dana ostaje na pijaci a vetar ga raznosi i dalje od pijace. Zašto komunalci ne čiste ovu pijacu kada je ista u sastavu Opštine Palilula - kažu zabrinuti građani.

Pijaca 9 maj (3) Smeće na pijaci u naselju Deveti maj u Nišu; foto: Čitalac Za zapuštenost i nebrigu za javni prostor, Nišlije kažu da krive podjednako i nadležne, ali i prodavce koji ne vode računa o tome kako ostavljaju svoj radni prostor nakon završenog pijačnog dana.

Zbog toga apeluju i na Komunalnu miliciju i radnike JKP Mediane da češće obilaze pijacu, kako bi problem nagomilanog smeća bio što pre rešen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    21:30 // 29. 7. 2024.

    Bitno je da su vam puna usta litijuma a 99% Srbije se guši u smeću koje se baca po sistemu brigo moja pređi na drugoga.

  • Auttrikter

    18:50 // 29. 7. 2024.

    Ne vredjajte Nislije, manjinu u svom rodnom gradu! Oni ne bacaju smece gde stignu i ne zive u Novom selu! Ovo je delo nekih skorojevica, sto rckaju po nosu a i u domovima im nije cistije!

  • Jelena

    16:59 // 29. 7. 2024.

    Pa nisam ja iz Duvanista dosla da bacam djubre tamo, nego ti ljudi koji tu zive i prodaju. Medijana ne radi svoj posao kako valja, to stoji. Ali takodje i narod je bre mnogo nevaspitan, to baca na sve strane. Jednu mrvu kulture ne posedujemo, i kao takvima ne moze nam biti ni cisto ni uredno. Zbog primitivizma ne mozemo ni napredovati ni moralno ni materijalno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: