Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 20. 7. 2024.

| Društvo

Otvaranje nove zgrade aerodroma u Nišu zakazano za 24. jul

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
aerodrom
Nova terminalna zagrada na niškom aerodromu otvara se u sredu; Foto: S. V.

Nova terminalna zgrada na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu, za koju je kamen temeljac postavljen 21. marta 2022. godine i u koju je uloženo 16 miliona evra sa opremom, biće otvorena za putnike od 24. jula, najavio je direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković.

Zdravković je rekao da su završena sva testiranja i da je Komisija za tehnički prijem završila posao.

Prvi putnici, koji će koristiti novu zgradu, poleteće u sredu, 24. jula u 6 i 50. U samu zgradu uloženo je 11 miliona evra, a još pet miliona evra dodatno u opremu i sisteme i 17 miliona evra u infrastrukturu prilazne saobraćajnice i parkinge ispred same terminalne zgrade - rekao je Zdravković.

Kako su Južne vesti ranije pisale, nakon završetka nove zgrade srušiće se postojeća, jer će tu biti novo krilo koje se spaja sa novom terminalnom zgradom.

Inače, novi objekat je površine od 7.500 kvadratnih metara, imaće 10 check in šaltera, free shop na 400 kvadrata, poslovni prostor za avio-kompanije, rent a car agencije, biznis klub, vip deo i sve ono što nude savremeni aerodromi u brojnim evropskim gradovima.

Novi parking na aerodromu raspolaže sa 580 parking mesta za putnička vozila, uz poseban deo za osobe sa invaliditetom, kao i vip deo parkinga, 103 mesta za kamione, pet punjača za električna vozila i zelena površina sa 200 sadnica.

Tokom 2018. godine većina niških odbornika odlučila je da aerodrom pokloni državi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je početkom meseca boravio u Nišu gde je prisustvovao početku radova na železničkoj obilaznici oko Niša i tada najavio da će ponovo doći u Niš zbog početka gradnje pogona italijanske kompanije "Ariston" i otvaranja nove zgrade terminala na niškom aerodromu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    15:11 // 21. 7. 2024.

    Šteta što je ovaj portal postao zbirština pljuvača vlasti, šta god uradila, pa čovek izgubi volju da pročita neki suvisli, stranački neobojen, pametan komentar.

  • Robin Hud

    12:42 // 21. 7. 2024.

    Ranije je postojao deo parkinga u blizini aerodromske zgrade, ako ostane kao sto je sada bice mnogo dalje za putnike jer ni autobusi ni taksi, a o atomobilima da ne pricamo nemogu da pridju. Znacajno otezani uslovi putovanja za osobe sa decom sa mnogo stvari ili invalida. Ali, kada je ova sekta mislila na narod? Samo ih pominju pred izbore

  • Milan Cvijić

    11:22 // 21. 7. 2024.

    @Miroslav Jović
    Šta vam fali peške do aerodroma nema kiše,oluje, snega, mećave, nije -30°C. Već lagana šetnja. Prilaz za aerodrom autobusima je zabranjeno još krajem Maja meseca kad je autobusima(javni gradski prevoz) onemogućeno da dolaze zbog radova. A to što nisu upućeni putnici domaći a tako i inostrani nije njihov problem(prevoznika)već putnika jer ih ne zanima da se raspitaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: