Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 9. 9. 2024.

| Društvo

Pavlović i Novaković zvanično zamenili Sotirovski i Džunića u Komisiji za kapitalne investicije

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Dragoslav Pavlović (1)
Zvanično u Komisiji za kapitalne investicije; foto: Nikola Đukić

Promenom vlasti u Nišu Komisija za kapitalne investicije dobila je nove članove i sada će o projektima vrednim preko 2 miliona evra brinuti novi gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović, predsednik Skupštine Grada Igor Novaković i načelnica Gradske uprave za finansije Nina Ilić.

Uredbom Vlade Srbije od 14. septembra 2023. godine odlučeno je da je "jedinica lokalne samouprave dužna da obrazuje Lokalnu komisiju u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove uredbe, i da o tome obavesti Ministarstvo finansija".

Nju treba da čine predsednik Skupštine Grada, gradonačelnik i načelnik Gradske uprave, odnosno načelnik Gradske uprave nadležan za poslove finansija u slučaju kada je gradska uprava organizovana u više uprava, kako je u Nišu.

Gradsko veće formiralo je Komisiju 10 meseci kasnije - na sednici Veća, čije su sednice najčešće tajne poslednjih godina, održanoj 9. jula ove godine.

U Službenom listu, čija izdanja često kasne, objavljeno je mesec dana kasnije - 9. avgusta. Tako su odlazeća gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i bivši predsednik niške Skupštine Boban Džunić tri dana pre promene vlasti postali ljudi koji će brinuti o najvrednijim projektima u gradu.

Njih dvoje su i zvanično zamenili Pavlović i Novaković, odlukom Gradskog veća 2. septembra. Načelnica koja jedina nema v. d. status u Gradskoj upravi Nina Ilić, zadržala je svoje mesto u komisiji.

Zadatak Komisije za kapitalne investicije je da sagledava značaj lokalnih kapitalnih projekata koji se finansiraju ili sufinansiraju iz budžeta Grada Niša i čiji procenjeni troškovi iznose preko 2.000.000 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Velja

    16:01 // 10. 9. 2024.

    Ubedjen sam da ove negativne komentare pisu bivsi fukkcijoneri SPSa koji su izgubili privilegije sa dolaskom Novakovica.On se licno nikom nije zamerio

  • Гага

    15:55 // 10. 9. 2024.

    Сјахале Курте,узјахале Мурте...
    а коњи су исти...

  • Proverite sve tendere i konkurse

    10:56 // 10. 9. 2024.

    Prvo i osnovno što treba da uradi novo postavljeni Gradonačelnik da dobro pogleda ko stoji iza firmi koje su dobijale tendere u Gradskoj Upravi neka se provere i konkursi za posao posebno onaj zadnji iz Juna meseca gde su dotične persone pre prijema na rad u Upravi pre toga radele mislim u čijim firmama i stvar će biti svima jasna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: