Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 18. 9. 2024.

| Društvo

Perišić: Niška Kardiohirurgija danas dobija materijal za operacije, problema nema

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Kardiohirurgija
Perišić tvrdi da nema problema; ilustracija; foto: Tamara Radovanović

Nakon što je rukovodilac niške Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić rekao da će lekari od danas prestati da rade kardiohirurške operacije jer nedostaju oksigenatori i kao odgovorne za to naveo Upravu Kliničkog centra, direktor te ustanove Zoran Perišić kaže da će nedostajući materijal biti isporučen danas, da problema nema i da od Milića zavisi “da li će hteti da se radi”.

Milić je rekao da će se do nabavke oksigenatora, bez kojih nema kardiohirurških operacija, raditi samo vaskularne operacije. Za nedostatak potrošnog materijala krivi “neažurnost” Uprave Univerzitetskog kliničkog centra.

zoran perišić Perišić kaže da danas stiže materijal; Foto: JV arhiva Perišić, sa druge strane, za Južne vesti kaže da je tačno da dobavljač nije isporučio traženi materijal, ali da je odmah danas sklopljen ugovor sa drugim dobavljačem i da će oksigenatori stići u toku dana.

Dobavljač koga je izabrala komisija na čelu sa doktorom Milićem nije isporučio oksigenatore iako su mu traženi. Dinamiku broja oksigenatora na Klinici treba da prati onaj ko radi na Klinici, ko je odgovoran za rad - navodi Perišić.

Tvrdi da se i ranije dešavalo da ne budu isporučeni materijali, poput implanta za dojku, ali da druge klinike zbog toga nisu prestajale sa radom već su nalazile alternativna rešenja.

To je jedna stvar koju doktor Milić radi super. On ne rešava krizu, on je generiše. To je sve moglo da se uradi na način koji predviđaju pravilnici, propisi i zakoni. Tako je i sada. Sa naše strane neće biti problema, a da li će ih biti sa strane doktora Milića, to ne mogu da tvrdim, ali što se tiče materijala, svega ima, samo od njega zavisi da li će hteti da radi ili ne - odgovara direktor UKC-a Niš.

Lekari niške Kardiohirurgije ukinuli su liste čekanja pre godinu i po dana, pošto su operacije radili i vikendima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Predrag

    07:06 // 19. 9. 2024.

    Ima nečasni Pašo,ima!Ljudi su morali da prekinu rad pa i ako materijal stigne danas neće biti operacija ni danas a verovatno ni sutra.

  • MilosNis

    21:57 // 18. 9. 2024.

    Opasan ovaj direktor ko i predsednik mu. Pojavi se kao supermen ni od kuda i resava problem koji je uzgred budi receno sam napravio. Kako si smeo da dozvolis da ti bilo sta nestane sa lagera, direktore moj? Zreo si za penziju, cek cek, pa ti si vec penzioner.

  • ko smatra da većina lekara, sestre i tehničari UKC Niš zaslužuje platu koju prima

    20:27 // 18. 9. 2024.

    neka udari minus, a ko je za to da niko ne sme da radi istovremeno u privatnim klinikama i javnom zdravstvu, neka udari plus.
    Dok lekari sede na dve stolice, biće sve dužih listi čekanja, a lekari i sestre u javnom zdravstvu će prostreljavati pacijente.
    Šta sve serviraju lekari i sestre sa dugom puštenom kosom i dugim noktima pacijentima, šta sve pokupe u toaletu, pa prenesu pacijentu?

    • Rade

      23:29 // 18. 9. 2024.

      1.zabraniti svima od vozača,kuvara,profesora, električara, čuvara, lekara, itd.da rade privatno. Ne samo jednoj grupi 2.platiti lekare kako treba

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li mu je oduzeta bicikla!?

Duda Čitalac

Tekst: Pijan vozio bicikl kod Aleksinca, pa dobio prekršajnu prijavu

Pronađite nas na: