Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:12, 7. 9. 2024.

| Društvo

Počela rekonstrukcija rekonstruisanog tvrđavskog mosta u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
tvrđavski most
Most "izdržao" tri godine; foto: Podizanje svesti

Ni 60 miliona dinara i skoro godinu i po dana, koliko je koštala i trajala rekonstrukcija tvrđavskog mosta u Nišu, nisu bili dovoljni da on tri godine “izdrži” bez novih popravki, pa su opet počeli radovi. Rok nije naveden, a cena je skoro 5 miliona dinara.

Na tenderu Direkcije za izgradnju su taj posao pre nekoliko meseci dobile firme Tri omega inženjering i ABL-system iz Beograda, a nabavka obuhvata i radove na mostu u Vojvode Mišića.

tvrđavski most 2 foto: Podizanje svesti Sa Tri omega inženjeringom je niška Direkcija i prošle godine sklopila ugovor za radove na održavanju mostova, takođe vredan skoro 5 miliona dinara sa PDV-om.

Tada se firma Tri omega inženjering jedina javila na tender, a i sada je, zajedno sa firmom ABL-system, bila jedini ponuđač.

Građane će radovi koje će te dve firme izvoditi u Nišu koštati 4.999.200 dinara sa PDV-om. Iznos koji su one ponudile bez PDV-a razlikuje se od iznosa procenjene vrednosti nabavke za samo 666,67 dinara.

Kao i za mnoge druge nabavke u Nišu, istaknuto je da će se radovi izvoditi “sukcesivno” i “po radnom nalogu”, dok rok nije naveden.

Inače, rekonstrukcija tvrđavskog mosta Nišlije je rađena pre samo tri godine i trajala je duže nego put do Marsa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sta je cudno

    12:02 // 9. 9. 2024.

    Sta je cudno, pa oni (bre!) pokrali narodnu volju i nikom nista te nece pare za jos jedno renoviraje mosta.
    Gledaju nas u lice i smeju nam se....a mi ko ovce...

  • Mile Ilić

    11:20 // 9. 9. 2024.

    U Niš kad se uvate nešto da rade, oni prvo gledaju šta je zadnje praveno, rekonstruisano, asfaltirano popločano i odma dizaju i prave najnoviji milijarderski projekat al sad stvarno kvalitetan i kako treba i raz_ebu ga načisto. Jedni te isti parkovi, trotoari, ulice, evo čini se da treba da počne rekonstrukcija gradske kuće, dok su skele još tu od prošlu. Socijalno kada završe, prave ga ispočetka.

  • Zoran

    06:19 // 9. 9. 2024.

    Pre prve rekonstrukcije most je sluzio za saobracaj,a onda dodje dvogodisnje sredivanje sa led trakama i onom fontanom...sluzio za pesake,ali nesto nije bio u nivou pa se ljudi saplitali...mozda ce da otvore buvljak ponovo da dobije na znacaju,a tek ona ograda,kiceraj zivi...kradonacelnica je ostavila punoPspomenika svoje strucnosti...pustite most da se srusi,idu leteci automobili...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: