Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 13. 7. 2024.

Pokret za Preokret: Radnici „Jure“ ućutkani, problemi nepromenjeni, potrebna strategija

jura Traže usvajanje strategije koja bi podrazumevala povećanje minimalne zarade i najniže penzije, poštovanje kolektivnih ugovora i Zakona o radu i jači socijalni dijalog; foto: I. M.

Pokret za Preokret traži od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da hitno reši probleme sa kojima su suočeni radnici Jure koji su nakon 19 dana, kako kažu, odustali od štrajka zbog neizdrživih pretnji i pritisaka. Napominju da njihovi problemi nisu rešeni, već da su radnici “ućutkani”, kao i to da bi trebalo da se usvoji strategija koja bi podrazumevala poboljšanje položaja radnika i bolje uslove rada.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Tigrovac Pirot

    11:20 // 13. 7. 2024.

    Tako se svuda radi,i u Tigar Tyresu.

  • Dragan

    11:45 // 13. 7. 2024.

    Lepo im je, bili su izbori, glasali su da ostanu ovi što su bili i do sada. Šta se sada bune?

  • kad dodje sezona poljskih radova svi sa sela uzimaju bolovanje

    12:19 // 13. 7. 2024.

    bune se gradjani, saginju glavu seljaci. cuti, bitno da mi ide staz i da imam knjizicu. malo zaradim od njivu, malo u fabriku i dobro je.

    • Polutan

      12:38 // 13. 7. 2024.

      Kakvo bolovanje, svi radnici su u istom sosu bez obzira na status seljak građanin, s tim da seljaci dodatnim crnčenjem na njivi pokušavaju da opstanu!

  • Jedini spas - skok u ponor?!

    14:14 // 13. 7. 2024.

    Samleveni tegobama i smrtonosnim pretnjama radnici će glasati opet za vlast. Ne zato što su neodgovorni, već zato što dobro osećaju (na svojoj koži), da se vlastima bajagi suprotstvalja neodgovorna, nesposobna, egocentrična, egoistična, malograđanska tzv. opozicija. Koja često šuruje sa vlastima i sa njom održava ovaj stravični sistem već pola veka. Dobro vlastima, dobro tzv. opoziciji. Finiš.

  • Da se ne lažemo

    17:54 // 13. 7. 2024.

    Čovek sa makar prosečnom inteligencijom neće raditi u tim fabrikama! I to znaju direktori koji je Vaš psihološki profil zato Vas i driblaju...Lako se uči pekarski zanat,sezonki poslovi(ništa manje teški od tih poslova koje radite),sad se može raditi i u inostransvo,ali najveći plus ćete uraditi ako odete na prekvalifikaciju,bilo šta! Nema Vam spasa,rešenje je u Vama-nisu više devedesete!

    • XX

      18:25 // 14. 7. 2024.

      Lupetas, tamo rade i sa fakultetima jel nema bolje ovde. Bolje u juru za 80000 nego u marketu za 45000.

  • Oki

    18:40 // 13. 7. 2024.

    Ma čim su prekinuli štrajk LEPO IM JE.Uopšte ih ne žalim jer oni sami žele i trpe da ih neko maltretira.Pa nema tog novca kojim se može kupiti ČAST

  • Torpedo

    18:48 // 13. 7. 2024.

    Da se ne lupeta, ovde, vise, nego - Sindikat je poceo strajk, solidno organizovan, a nije imao podrsku centrale SSSS, iz Beograda. Ni logisticki, ni prisustvom kolega iz drugih gradova. Ti, koji nisu dali podrsku, kukaju kako azijska preduzeca ne daju sindikalno delovanje, a kad se neko osmelio da ga formira, pusten je niz vodu. Bruka i sramota.

  • Aleks M

    21:47 // 13. 7. 2024.

    Lako tebi da lupaš "Oki"
    Nekim ljudima je to suva egzistencija
    Nisu svi programeri, menadžeri i tatini sinovi
    Ali svi smo ljudi

  • Pepe le tvor Niš

    00:52 // 14. 7. 2024.

    Ajde neko od ovih "pametnih" da kaže šta su ovi radnici/ce imali dok su se u Nišu npr. pitali "Banana" i "Bunda". Naravno nisu imali ništa i sada im je krivo što su tadašnji kulaci dobili kakav-takav posao, doprinose kućnom budžetu.Ovi preko svojih ubačenih elemenata prave razdor i podbunjuju radnike na besmislene štrajkove sa zadatkom da firma ode iz Niša i ti radnici/ce ponovo ostanu bez posla.

  • Dragan

    08:08 // 14. 7. 2024.

    Nije im ovo izvor egzistencije,ali nece da zapnu na njivi,sve su mahom polutani...oma i onih koji nemaju selo iza sebe,tesko njima,oni glasaju i savijaju kicmu...a Mesko se ne oglasava,stadion zarasta u travu,dubocica ne ide u prvu ligu...ups.izglasali ste ovo,pa cutite i trpite,sto juznije,tuznije...a mozda i nadju litijum u okolini,to je za vas spas(?)

  • Гага

    09:42 // 14. 7. 2024.

    Нема више"фиктивних"боловања,па на њиву...то заборавите...а,ти "паркови из доба Јуре",су за градску сиротињу,која,друге приходе, нема...

  • Tigric

    13:47 // 14. 7. 2024.

    Cuti,moze i gore...ili vise ne moze?

  • ?

    18:20 // 14. 7. 2024.

    Koje probleme oni imaju? Ako im se ne svidja moze da se zaposle u neke markete, trafike, kafice ili pijacu,i tamo ljudi rade, ne zale se, ne strajkuju

  • ђура

    15:35 // 15. 7. 2024.

    Капитализам је то ! Гласали сте за вишестраначје ! Нехуман је то систем !

  • Joksi

    07:35 // 24. 8. 2024.

    U Juri se na ista vrata ulazi ko hoće u muški ili ženski wc.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: