Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 5. 9. 2024.

| Društvo

Posekli drveće da bi napravili mesto za parking, mlada Nišlijka pokušala da spreči seču

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
IMG_0397
Posečena stabla bez saglasnosti svih stanara; foto: M. Z.

Iza zgrade 102 u Ulici cara Dušana u Nišu seku stabla, jedno je već posečeno, a sve to zbog toga, kako objašnjavaju neki od stanara, da bi se napravilo mesto za parking mesta. Jedna od stanarki, 17-godišnja Katarina Pavlovski, kaže da je pokušala da to spreči, jer se o seči nisu svi žitelji zgrade saglasili, ali da u tome nije uspela. Pita se zašto se priča o čuvanju drveća koja su pluća zemlje, kada ispada da je parking važniji.

Drveće staro skoro 40 godina više neće praviti hlad iza ove zgrade u blizini parka Čair, a borba za njih traje, kažu stanari, već nekoliko meseci. Objašnjavaju da je predsednik skupštine stanara predložio da se poseku zbog više parking mesta, ali da se nisu svi složili.

IMG_0401 Čuvamo zelenilo?; foto: M. Z. 17-godišnja Katarina ističe da je njena majka pisala nadležnima u Gradu i da joj je stigao odgovor da nije moguće iseći drvo bez potpune saglasnosti svih stanara zgrade.

Oni tu saglasnost nisu imali, nisu svi pristali. Nisu čak ni postavili obaveštenje na zgradi, što im je bila obaveza. Pokušala sam da zaustavim seču, ali bezuspešno - ističe Katarina.

Kaže da je razočarana, jer se svuda u svetu ljudi bore da sačuvaju zelenilo, dok se u Srbiji, napominje, bore protiv onih koji žele da sačuvaju drveće.

Ne mogu da verujem da neko tek tako može i želi da "ubije" jedan život - odnosno drvo. Stalno čujem kako kažu "svet ostaje na mlađima" i evo šta nam ostavljaju.. Posle se pitaju zašto mladi odlaze iz ove zemlje? Pa zato, zato što mlad čovek ne može da se izbori za jedno drvo, čemu onda kasnije da se nadamo - poručuje Katarina.

Zbog čega su ova stabla posečena i na čiji zahtev, pitanja su koja smo prosledili JKP Mediana i odgovore očekujemo. Inače, na lokaciji je dok se obavljana seča bio i Ivan Mihalović, doskorašnji direktor ovog preduzeća, koji je ostao bez ove funkcije nakon što je dobio odbornički mandat.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    19:36 // 6. 9. 2024.

    Dok se prepiremo dali je ovo OK njihov sef pravi palacinke i ubedjuje narod da je kopanje litijuma vaznije od nase nezagadjene drzave

  • Mihajlo Ilić

    16:39 // 6. 9. 2024.

    Seče se u Nišu sve, beton svuda, rupe i džombe koliko hoćeš.
    Priča se za Novi Sad: Filip Višnjić ima slepu ulicu, a za Niš: ulica Djokino sokače dužine taman k'o dečije p.če

  • Posmatrac

    11:30 // 6. 9. 2024.

    Interesantno je da mlađa populacija ima hrabrosti da diže glas a gde su da nešto rade na primer da malo poštuju starije, da zasade neko drvo, da počiste iza sebe nered, posmatram ih samo i plašim se šta će biti za jedno deset do dvadeset godina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: