Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:37, 23. 9. 2024.

| Društvo

Potpisano pismo o saradnji između Grada Niša i kineskog grada Lišui

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
kina niš
Posebno zainteresovani za saradanju u oblasti turizma, poljoprivrede i prerađivačke industrije; foto: Grad Niš

Pismo o namerama koje je osnova za uspostavljanje saradnje između Grada Niša i kineskog grada Lišui, potpisali su danas gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović i zamenik predsedavajućeg Opštinskog komiteta grada Lišui Ding Jučing. Kako navode iz Grada Niša, gosti iz Kine izrazili su posebno interesovanje za saradnju u oblasti turizma, poljoprivrede i prerađivačke industrije, kao i u oblasti visokih tehnologija.

Privredno-politička delegacije grada sa jugoistoka Kine, u kojem živi oko 2,7 miliona ljudi, boravila je u Nišu i imala radne sastanke sa predstavnicima gradske vlasti, u Regionalnoj privrednoj komori i Naučno-tehnološkom parku Niš, kao i u pojedinim niškim kompanijama.

Nakon potpisivanja sporazuma postavićemo temelje kojim ćemo produbiti kontakte u svim oblastima kao što su ekonomija, trgovina, kultura i sve druge sfere - rekao je gradonačelnik Niša.

Inače, Grad Niš je još 2018. godine potpisao Pismo o namerama za jačanje razvoja takozvanog "Informatičkog puta svile" sa predstavnicima kineskog grada Hangdžou. Od tada nije saopšteno šta je konkretno urađeno nakon potpisivanja.

Da se Niš "okreće" Kini pokazuje i formiranje Saveta za saradnju sa gradovima i provincijama u Narodnoj Republici Kini, koji je napravljen u julu ove godine.

Njega, kako stoji u dokumentu, čine sada već bivša gradonačelnica Dragana Sotirovski, njena pomoćnica Jovana Mitić, direktor KLER-a Dušan Radivojević, predsednik FS regiona istočna Srbija Zoran Ignjatović, predsednik Asocijacije srpsko kineskog prijateljstva u Srbiji, Bratislav Vukadinović i profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu Vladislav Marjanović.

Podsetimo, poslednji sporazumi o saradnji koje je Grad Niš potpisao jesu sa Šarm el Šeikom i Sankt Peterburgom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • sasa

    11:15 // 24. 9. 2024.

    Da li bi znali da ga pronadju na globusu?

  • China to go

    10:13 // 24. 9. 2024.

    Manite se vise od Kinezi!!DOSTA VIŠE!

    • Kosmopolita

      10:49 // 24. 9. 2024.

      Kinezi pakuju lepo, a unutra šarena laža. Zapadnjaci takođe šalju lepe pakete sa pravim lažima i osiromašenim uranijumom.

  • Evropa nema alternativu

    08:32 // 24. 9. 2024.

    Oooooo pa to znači će plasiramo u KInu visoku tehnologiju, turizam i poljoprivredni proizvodi. Bravo Bravo Bravo Idemo NIš.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Za ovako grandiozan projekat mislim da je rok previše kratak i da treba biti najmanje 5 godina a i cenu bi trebalo povećati na bar 5M€ po km.

Siky67 čitalac

Tekst: Zaključen ugovor za obnovu auto-puta od Brestovca do Doljevca - oko 6 km za 18 meseci

Pronađite nas na: