Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 2. 9. 2024.

| Društvo

Predložena nova v. d. direktorke niške "Mediane", opet bez javnog konkursa

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Ispraznjeni kontejneri u Kraljevica Marka Nis; foto: JKP Mediana
Predložena nova v. d. direktorke; ilustracija; foto: JKP Mediana

Nakon što je Ivanu Mihajloviću po sili zakona prestala funkcija jer je postao odbornik u gradskoj Skupštini, za novu v. d. direktorke niške JKP Mediana Gradsko veće je predložilo Irenu Stamenković. Na pitanje zašto nije sproveden javni konkurs za tu funkciju već je opet imenovan vršilac dužnosti, gradonačelnik Dragoslav Pavlović odgovara da je sve u skladu sa zakonom.

Irena Stamenković Irena Stamenković; foto: JKP MedianaIrena Stamenković je do sada bila pomoćnica direktora Mediane za operativne i tehničke poslove. Diplomirana je mašinska inženjerka i u tom javnom preduzeću radi od 2007. godine.

Funkciju v. d. direktorke i zvanično će preuzeti ako odbornici niške Skupštine usvoje taj predlog Gradskog veća na narednoj sednici.

Irena Stamenković je dugogodišnji radnik JKP Mediana. Ona je diplomirani mašinski inženjer i ima dugogodišnje iskustvo na različitim poslovima, kako u struci, tako i na rukovodilačkim mestima. Irena je u ovom trenutku najbolje moguće rešenje za JKP Mediana, takva nam je procena - navodi Pavlović.

Na pitanje zašto nije sproveden javni konkurs za izbor novog direktora JKP Mediana, odgovara - sve je u skladu sa zakonom.

U narednim danima ćemo odlučiti na koji način ćemo se odrediti prema imenovanju ljudi koji bi trebalo da budu direktori javnih i javnih komunalnih preduzeća - kaže gradonačelnik.

gradsko veće Gradsko veće usvojilo; foto: Tamara RadovanovićIrena Stamenković je u Mediani od 2007. godine do danas radila i kao rukovodilac RJ Dimničar, izvršna direktorka za tehničke poslove, organizatorka tehničkog sektora i inženjerka razvoja. Radila je i u Mašinskoj industriji Niš od 1988. do 2007.

Kako je navedeno u njenoj biografiji na sajtu JKP Mediana, završila je matematički smer u Gimnaziji “Bora Stanković” u Nišu, kao i energetski smer na niškom Mašinskom fakultetu, gde je diplomirala 1987.

Mihajloviću je prestala funkcija 12. avgusta, kada mu je potvrđen mandat odbornika liste “Aleksandar Vučić - Niš sutra” u Skupštini Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika 1

    17:41 // 4. 9. 2024.

    Lupetanja su dozvoljena. Irena kao stručnjak i rukovodilac zaslužuje sve pohvale. U šoslu temeljna i odgovorna, pouzdana sa velikim rukovodnim iskustvom. Konačno da neko dođe na neko mesto što može i ume. Nesvojstveno vadajućima ali istinito.

  • Miki

    09:56 // 4. 9. 2024.

    Zna poso pises nesto u sta nisi upoznat .

  • Miljana

    07:36 // 4. 9. 2024.

    VDdirektorka prvo trba da uradi novu sistematizaciju dazameni nakaradnu sistematizaciju od 15.01. 2024 godl je usvojena a propala u startu bez odgovarajuce radne snage. Nikad gora

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: