Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 9. 10. 2024.

| Društvo

Predloženi novi v. d. direktori niške Direkcije za izgradnju, Direkcije za prevoz i Zavoda za urbanizam

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:
gradsko vece
Rano jutros održana sednica Gradskog veća; ilustracija; foto: Tamara Radovanović

Ukoliko odbornici niške Skupštine to izglasaju na sutrašnjoj sednici, biće izabrani novi vršioci dužnosti u tri gradska preduzeća - Direkciji za javni prevoz, Direkciji za izgradnju grada i Zavodu za urbanizam.

Rano jutros, pola sata nakon što je upućen poziv medijima, održana je sednica Gradskog veća na kojoj je odlučeno o predlozima za imenovanje direktora ovih preduzeća.

Predlog je da Saša Novićević, aktuelni predsednik Skupštine Gradske opštine Pantelej koji radi u JKP Naissus, preuzme vođenje Direkcije za javni prevoz.

Za v. d. direktora Zavoda za urbanizam predložen je Milan Milojević, master inženjer saobraćaja zaposlen u Zavodu od 2017. godine.

Dosadašnji direktor JP Direkcija za izgradnju Gadžin Han Saša Tasković predložen je za v. d. direktora JKP Direkcija za izgradnju grada Niša.

Podsetimo, na čelu Zavoda za urbanizam do sada je bio Ivan Grmuša koji je sada gradski većnik, Direkciju za izgradnju je vodio Zoran Prokić, dok je na čelu Direkcije za javni prevoz bio Milan Milić.

Biografije kandidata:

Milan Milojević ima 40 godina i nakon Gimnazije “Stevan Sremac” završio je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu. Radio je u “PR Analitika plus-Krstić”, “Put inženjeringu” i od 2017. godine je na poziciji višeg samostalnog referenta u Zavodu za urbanizam.

44-godišnji Tasković je prvo dobio diplomu pravnika na Fakultetu za pravne i poslovne studije Univerziteta Union, a potom i diplomu master inženjera zaštite životne sredine na Fakultetu zaštite na radu. Radio je do 2006. do 2020. godine u JKP Naissus, a prethodne četiri godine je bio v. d. direktor Direkcije za izgradnju i komunalne delatnosti u Gadžinom Hanu.

Saša Novićević je rođen 1986. godine u Prizrenu, a završio je Poslovni i pravni fakultet na Univerzitetu “Union- Nikola Tesla” i ima zvanje master menadžera. Bio je koordinator Kancelarije za mlade u Opštini Pantelej, od 2013. godine radi u JKP Naissus, dok je u prošlom mandatu bio predsednik Skupštine Gradske Opštine Pantelej, a na ovu funkciju izabran je i u novom sazivu.

*Tekst je dopunjen biografijama nakon što su objavljene u skupštinskom materijalu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • danija

    21:54 // 9. 10. 2024.

    Ako se malo pozabavite biografijama SNS kadrova u Nisu videcete da je vecina "dobila" diplomu tog fakulteta iz Novog Sada. Strasnilo...

  • Boško

    21:02 // 9. 10. 2024.

    Da li postoji neko na funkciji da je završio državni fakultet,osim gradonačelnika i Mihajla Ilića-gradskog većnika?Generalno poražavajuće

  • axel

    19:48 // 9. 10. 2024.

    Napred SašE, pokažite da niste kao ostali, samo domaćinski, časno i saluvajte obraz nakon svega!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Tople probe od oktobra, a građani pucaju na stotine evra leti na grejanje. Obogaćen vazduh uračunat u cenu.

Bumbar Čitalac

Tekst: Tople probe u Nišu u ponedeljak, početak grejne sezone zavisi od prognoze

Pronađite nas na: