Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 6. 9. 2024.

| Društvo

Preminuo nekadašnji poslanik SPS-a i bivši predsednik niškog Radničkog

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Slavoljub Vlajković
Sahrana je u utorak, 10. septembra; foto: JV

Slavoljub Vlajković, jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije, njen poslanik, odbornik i predsednik Gradskog odbora, nekadašnji predsednik Upravnog odbora niškog Radničkog i direktor Javnog preduzeća za stambene usluge Nišstan, preminuo je u 72. godini. Komemorativna sednica biće održana u ponedeljak, 9. septembra u prostorijama SPS-a u Nišu.

Rođen je je 28. juna 1953. u Nišu i po zanimanju bio dipomirani inženjer građevine.

Do 2012. godine bio je direktor Javnog preduzeća za stambene usluge Nišstan, a za predsednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Radnički izabran je 27. januara 2011. godine.

Ostavku na to mesto podneo je aprila 2013. godine.

U Skupštinu Srbije ušao je avgusta 2012. godine, posle formiranja Vlade Srbije. On i Zoran Radovanović zamenili su poslanike SPS-a, koji su ušli u sastav Vlade Srbije.

Bio je i odbornik je SPS-a u Skupštini Niša.

Avgusta 2012. godine gradonačelnik Niša Zoran Perišić, postavio ga je za svog pomoćnika, a od 2018. do 2020. godine bio je član Odbora za imenovanje.

Komemorativna sednica će biti održana u ponedelja, 9. septembra od 12 sati u prostorijama SPS-a u Nade Tomić, a sahrana će biti dan kasnije od 11:30 na Novom groblju u Nišu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika 1

    11:13 // 8. 9. 2024.

    Ja sam duše valja godinama poznavao Slavoljuba još iz Mina te sva lupetanja neka vam služe na čast pogotovu o pokojniku koga ste jedva poznavali.Bio je dugo godina vrlo uspešan pomoćnik direktora MIN Holdina a za Igora bio gospodin. Zbogom prijatelju počivaj u miru i oprosti im blebetanju a da te nisu ni sreli.

  • Petar SNS

    21:58 // 6. 9. 2024.

    Gospodin Vlajković ! Neka mu je laka zemlja ! Napravio je Niš stan ! Izmislio je pola SPS da da pola SPS spomenik treba da mu podigne Nenad Hafner Igor i ostali koji su mu prvi okrenuli ledja ali nije tema za ovaj trenutak .

  • Vestak

    21:24 // 6. 9. 2024.

    Treba pomenuti i dugogodianji vestak pred Privrednim sudom kad je postojala privreda i pred drugim sudovima,izvrsiteljima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: