Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 24. 7. 2024.

| Društvo

Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Vučić (2)
Subvencije od 40 miliona za "low cost" kompanije; foto: Branka Filipović

Niški aerodrom će za dve, tri godine postati logistički centar kargo saobraćaja u Srbiji, tvrdi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i kaže da će to doneti najveći prihod “Konstantinu Velikom”. Najavio je i subvencije kako bi “low cost” kompanije ponovo poslovale u Nišu.

Nakon što je izgrađena nova terminalna zgrada i najavljeno rušenje stare zgrade koji će omogućiti kapacitet za 1,5 miliona putnika godišnje i 6 vazduhoplova koji će istovremeno moći da saobraćaju na aerodromu “Konstantin Veliki”, Vučić ističe da će morati da donesu mere za rast aerodroma.

Mere, kaže Vučić, podrazumevaju razvoj kargo saobraćaj i Niš kao novi logistički centar.

Najveće prihode će doneti aerodromu kargo saobraćaj, zato moramo mi da uložimo, a to možete tek kada imate fabrike. Model “državo daj” može kada je država u naporu snage kao što je danas. Teško je da gradite kargo kada nemate industriju. Mi sada možemo da razmišljamo o tome. Imamo 12, 13 fabrika, a kada bude bilo 20 tada kargo ima smisla. Moraćemo da se spremimo, to će biti za 2, 3 godine i onda da Niš služi kao logistički centar - rekao je Aleksadar Vučić.

Kako bi obezbedili Nišlijama da mogu da putuju i aerodrom “Konstantin Veliki” koriste češće, moraće kako je rekao, da vrate “low cost” kompanije u Niš i za to će spremiti subvencije.

Air Srbija će dati posebne subvencije da “low cost” kompanije lete iz Niša a ne iz Beograda, što je do sada Air Srbija odbijala. Mi ne tražimo od Air Srbije da dodatno ulaže, ako nemaju računicu, već neka daju 30, 40 miliona subvencije za “low cost” kompanije da posluju u Nišu - najavio je Vučić.

Zaključio je predsednik da je sada potrebno da se poveća standard Nišlija i da će povećati platu koja je sada 795 evra, kako bi građani mogli da putuju sa aerodroma “Konstantin Veliki” i to i sa kompanijama koje nisu “low cost”.

Putnici sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” moći će novootvorenu zgradu terminala da koriste od srede, 24. jula i za sada imaju 10 standardnih i 3 sezonska leta iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    12:11 // 5. 8. 2024.

    Em oteo aerodrom,sad se i podsmeva Nislijama koji treba da idu u BG da putuju negde...zato su njegovi "gradjani" iz prigradskih opstina zdusno glasali za njega.A da li imaju avio prevoz,autobus,put,vodu,kanalizaciju,bas ih briga,a tek ce biti kad pocne kopanje...setice se mozda dok piju sumpornu vodu i jedu sendvic sa jalovinom...mazohizam,poltronstvo,ili odsustvo zdrave pameti...

  • Rajko

    11:08 // 25. 7. 2024.

    A što ne reče za koliko pista mora da bude duža,da bi se obavljao Kargo saobraćaj?

  • Bojan

    10:08 // 25. 7. 2024.

    Da nece mozda litijum da se prevozi iz Nis?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: