Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 19. 8. 2024.

| Društvo

Prikupljen novac za oko 370 bala sena za životinje u niškom "Zoo kutku"

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Kobila Aurelia
Potrebna pomoć; ilustracija; foto: JV/T. T.

Volonteri Zoo planet-a prikupili su u Nišu skoro 75.000 dinara, što je iznos za koji će kupiti 373 bale sena, kaže Dušan Stojanović iz tog udruženja. Akciju prikupljanja pomoći za 221 životinju, koliko je trenutno smešteno u Zoo kutku, održaće u još 14 gradova u Srbiji.

Građani koji su juče u Nišu donirali novac Zoo planet-u dobili su zauzvrat magnetiće sa fotografijama životinja, a dobiće ih i oni koji budu donirali danas u Leskovcu i sutra u Pirotu.

zoo planet Danas u Leskovcu, sutra u Pirotu; foto: Instagram / zooplanetnisOsim na jugu Srbije, akcija će biti održana u Beogradu, Novom Sadu, Čačku, Kragujevcu, Kruševcu, Knjaževcu, Zaječaru, Sokobanji, Jagodini, Kruševcu, Vrnjačkoj Banji, na Kopaoniku i na Zlatiboru.

U planu je da se akcija održi u 15 gradova Srbije. U Nišu smo prikupili 373 bale sena, u novcu nekih 74.540 dinara. I dalje pozivamo Nišlije da podrže akciju onlajn uplatom na račun ili da vikendom u Zoo kutku pomognu akciji tako što će donirati i uzeti magnetić. To je jedna od aktivnosti na projektu koji sprovodimo uz podršku Trag fondacije, USAID-a i Britanske ambasade - navodi Stojanović.

Od 221 životinje u Zoo kutku, najviše je biljojeda, pa je seno najpotrebnije. Novac je potreban i za lečenje životinja.

Približno 15.000 bala sena je potrebno za godinu dana. Ideja je da formiramo banku hrane Udruženja Zoo planet, da imamo rezerve i da ne moramo da se snalazimo i da nas dobavljači čekaju za plaćanje - kaže Stojanović.

Ideja akcije je i da se građani informišu o tome kako se pravilno postupa prema divljim životinjama u urbanim sredinama, dodaju iz Zoo planet-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vlada

    13:51 // 21. 8. 2024.

    javite broj tekuceg za uplatu ili paypal nalog

  • zoran

    12:21 // 20. 8. 2024.

    napravite tekst ugovora o donaciji ili profakturu sa klauzulom o donaciji,izbacite na svoj sajt-mnoge firme i pravna lica ce uplatiti pomoc-tvrdim.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mala deca, veliki ljudi! Bravo dečaci, bravo šampioni!

Dimitrije Đurđević čitalac

Tekst: Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Pronađite nas na: