Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:51, 23. 6. 2024.

| Društvo

Prokuplje za uslugu "Lični pratilac deteta" izdvaja 15 miliona dinara

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Zgrada Prokuplja
Gradska vlast u Prokuplju po drugi put u ovoj godini traži usluge "lični pratilac"; Foto: Lj. M.

Kako bi obezbedili bolje uslove i olakšali porodicama koje imaju decu sa invaliditetom ili sa smetnjama u razvoju, lokalna samouprava u Prokuplju po drugi put ove godine raspisala je tender za usluge socijalne zaštite "Lični pratilac deteta", za koju se iz gradske kase izdvaja 14.934.233 dinara. Ova usluga namenjena je deci kojoj je potrebna podrška za zadovoljavanje osnovnih potreba u svakodnevnom životu, kao što su kretanje, održavanje lične higijene, hranjenje, oblačenje i komunikacija sa drugima i trajaće od 1. septembra 2024. godine do 30. juna 2025. godine.

Trajanje ugovora je ograničeno na deset meseci i obuhvata 18 korisnika sa teritorije Prokuplja, koji će se birati na osnovu uputa Centra za socijalni rad Prokuplje.

Usluga socijalne zaštite "Lični pratilac deteta" dostupna je detetu sa invaliditetom ili sa smetnjama u mentalnom razvoju, kome je potrebna podrška za zadovoljavanje osnovnih potreba u svakodnevnom životu, pod uslovom da je uključeno u vaspitno-obrazovnu ustanovu, odnosno do kraja redovnog školovanja, uključujući završetak srednje škole - navode iz Gradske uprave Prokuplja.

Uslugu socijalne zaštite "Lični pratilac deteta" mogu pružati samo licencirani pružaoci usluga socijalne zaštite, a najmanji broj korisnika obuhvaćenih ovom nabavkom na teritoriji grada Prokuplja je 18, uz mogućnost povećanja broja korisnika.

Stručni radnici i saradnici moraju imati završenu obuku po akreditovanom programu za pružanje usluge ličnog pratioca i biće u obavezi da vode evidenciju svog rada kroz liste i dnevnike rada.

Ovo je druga javna nabavka za uslugu "Lični pratilac" koju grad Prokuplje raspisuje u ovoj godini, jer je početkom januara za 97 radnih dana gradska vlast u Prokuplju izdvojila 7.123.680 dinara. Od tada tri zainteresovana ponuđača, posao je dobilo Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu iz Ivanjice, koje je dalo najpovoljniju ponudu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    14:48 // 23. 6. 2024.

    Ovo je malo, treba i više da se izdvoji!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Uzeće mu prednji točkić?

Vladica Petrović čitalac

Tekst: Prijava protiv Nišlije - vozio električni trotinet sa preko 2 promila alkohola

Pronađite nas na: