Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 3. 10. 2024.

| Društvo

Prorektori niškog Univerziteta podelili resore, dosadašnjem rektoru Antiću međunarodna saradnja

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Univerzitet u Nišu
Univerzitet u Nišu od 1. oktobra sa novim rektorom i prorektorima; foto: Ljubica Jocić

Univerzitet u Nišu od 1. oktobra, posle 12 godina vladavine Dragana Antića, ima novog rektora i prorektore koji su podelili resore, neki stari postali savetnici, a svoj mandat počinje i novi menadžer Univerziteta. Menadžer Univerziteta će, nakon odluke o promeni Statuta, biti i član Senata. Na sajtu Univerziteta ima spiska sa imenima i resorima novog rukovodstva, ali je ostala stara "reč rektora".

Jovan Stepanović Novi rektor; foto: Univerzitet u Nišu, printscreen Od 1. oktobra 2024. do 30. septembra 2027. godine na čelu Univerziteta u Nišu biće prof. dr Jovan Stepanović, redovni profesor Tehnološkog fakulteta u Leskovcu i doskorašnji prorektor za naučni rad i izdavačku delatnost u dva mandata.

Prorektori koje je on predložio, a koji će raditi u ovom mandatu su, prema informacijama sa sajta Univerziteta, podelili resore.

Nakon 12 godina na mestu rektora, prof. dr Dragan Antić, redovni profesor Elektronskog fakulteta, preuzima funkciju prorektora za međunarodnu saradnju.

Prof. dr Miroslav Lazić, redovni profesor Pravnog fakulteta, biće prorektor za nastavu, a prorektor za naučni rad i izdavačku delatnost biće rof. dr Dragan Đorđević, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta.

Prorektor za finansije biće prof. dr Tadija Đukić, redovni profesor i doskorašnji dekan Ekonomskog fakulteta u Nišu, a za obezbeđivanje kvaliteta zadužena je Dobrila Stanković Đorđević, redovna profesorka Medicinskog fakulteta i doskorašnja dekanka ovog fakulteta.

Više o prorektorima i njihovim učincima, možete čitati u posebnom tekstu.

Doskorašnji prorektori prof. dr Vesna Lopičić, redovni profesor Filozofskog fakulteta i prof. dr Vlastimir Nikolić, redovni profesor Mašinskog fakulteta, biće savetnici prorektorima.

Reč rektora Reč starog rektora; foto: Univerzitet u Nišu, printscreen Univerzitet u Nišu, koji ne odgovara na pitanja koliko je bilo prijavljenih na konkursu, dobija i novog menadžera, a to je prof. dr Dragan Denić, doskorašnji prorektor za obezbeđenje kvaliteta i redovni profesor Elektronskog fakulteta.

Ono što je novina, a što je nedavno usvojeno na sednici Senata, menadžer će biti deo Senata.

Podaci o resorima i kontakti novih prorektora dostupni su na sajtu Univerziteta, ali je ostala stara "reč rektora" sa fotografijom Dragana Antića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    19:20 // 3. 10. 2024.

    Bice putovanja diljem sveta i dnevnica o trosku naroda! Jos bahatije nastavi, "narod" je tako hteo!

  • Vitez Koja

    18:02 // 3. 10. 2024.

    DRI služi da članovi primaju platu a ne da neko odgovara.

  • student

    12:39 // 3. 10. 2024.

    Ha,ha...medjunarodna saradnja ali sa cuvarima u KPZ treba.Zasto niko od direktora kada DRI utvrdi nenamensko trosenje znaci lopovluk,ne odgovaraju?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

To su idoli Srbije, bravo!

Predrag Ilić čitalac

Tekst: Nišlijka osmislila piktoknjigu za decu sa autizmom da im olakša život

Pronađite nas na: