Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 20. 8. 2024.

| Društvo

Prva sednica novog Gradskog veća Niša: Većnici bez resora i najava analize radnih mesta u preduzećima

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
gv 1
Mnogo komunalnih problema u Nišu, kaže novi gradonačelnik; foto: JV / Tamara Radovanović

U Nišu je održana prva sednica Gradskog veća od formiranja nove vlasti, ali većnicima još nisu dodeljeni resori, već će oni do daljeg zaduženja dobijati “u hodu”. Gradonačelnik Dragoslav Pavlović kaže da u gradu ima mnogo komunalnih problema i najavljuje analizu rasporeda radnih mesta u javnim preduzećima. Da li će i direktori tih preduzeća biti promenjeni i da li će Niš i dalje imati šest gradskih uprava, kaže, još ne zna.

gv 2 foto: JV / Tamara RadovanovićKao i na sednicama Gradskog veća u protekle četiri godine, sve tačke dnevnog reda, njih pet, većnici su usvojili jednoglasno.

Oni još uvek nisu dobili svoje resore, već Pavlović kaže da će do nekog trenutka raditi “projektno”, odnosno da će dobijati zaduženja “onako kako je najbolje u tom trenutku”.

To je tako zato što ne bismo voleli da nešto propustimo. Sasvim sigurno postoje resori za koje treba razmisliti kako ih definisati. Što se tiče nekih osnovnijih resora koji su postojali i ranije, otprilike se zna ko dobija koja zaduženja. O tome ćemo naknadno, na nekoj od narednih sednica. Ovo su prvi dani mog i mandata članova Gradskog veća i zato je prerano govoriti o definisanim stvarima - navodi on.

Prerano je, kaže, i da kaže da li je Grad Niš prezadužen, da li će javna preduzeća dobiti nove direktore i da li će Niš i dalje imati šest gradskih uprava ili će ih biti manje ili više.

Ipak, ističe da su komunalni problemi, na koje se Nišlije skoro svakodnevno žale i Južnim vestima preko aplikacije “Prijavi problem”, brojni.

Tu izdvaja udarne rupe, zelenilo, međublokovsko uređenje, asfaltiranje prilaza zgradama, napuštene pse i nedostatak parking mesta.

I sam sam neko ko nikada nije zadovoljan i smatram da rezultati nikada ne mogu da budu perfektni. Te probleme ćemo rešavati tokom trajanja mog mandata i za vreme trajanja mandata članova Gradskog veća. Na dnevnoj bazi ćemo se baviti time. Nadam se da će biti dovoljno pameti i snage da se nađu prava rešenja - navodi Pavlović.

gv 3 foto: JV / Tamara RadovanovićSmatra da je potreban veći broj komunalnih radnika na terenu, pa najavljuje analizu rasporeda radnih mesta u javnim preduzećima, analizu strukture preduzeća i reorganizaciju službe i sektora.

Treba videti kako da budemo prisutniji i kako da se brže završavaju ulice kada je reč o udarnim rupama, tj. da razgovaramo sa Direkcijom za izgradnju o tome kako se angažuju sredstva i da probamo reorganizacijom tog angažovanja da ubrzamo rešavanje tih problema - kaže gradonačelnik.

Dodaje da će formirati tim koji će se baviti problemom velikog broja prijavljenih ujeda napuštenih pasa i da će u tom timu biti i predstavnici zdravstvenih institucija i sudova.

Inače, na dnevnom redu Veća bila su uglavnom formalna rešenja i rešenja o žalbama - odobrenje izrade legitimacija za besplatan prevoz, izuzeće iz Žalbene komisije, oglašavanje nenadležnosti, rešenje o prestanku mandata Privredno-ekonomskog saveta i utvrđivanje novčane nagrade od 300.000 dinara vaterpolisti Savi Ranđeloviću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gradjanin

    09:28 // 22. 8. 2024.

    Gospodine Gradonačelniče, molim Vas, rešite problem pasa lutalica! Prodjite uveče Bulevarom, kod pekare Srbijanka, pored bazena Čair, oko stare ciglane i videćete. I sami zaštitari govore da su agresivni i da napadaju sve živo! U to se i sami možete uveriti u grupama za pomoć životinjama. Hvatanje, mesec dana rok za udomljavanje, ako ne, onda humana eutanazija! Brzo i efektno! Svako dobro.

  • Seljak

    07:22 // 22. 8. 2024.

    Da li su svesni svoje besvesti ova dva koordinatora beogradska? deliće mandate u hodu? deliće mandate kako ko naiđe? Gledano iz ugla Daletovog mentora, znači da čivijarka neće imati nikakav mandat jel nema mandata za strujomere, a i u to se ne razume. Znači da će ovom sps pravniku eks ekonomisti uvaliti finansije, a difovcu komunalije? da će ovom većniku za kom. delatnosti uvaliti sport?

  • Jole

    14:31 // 21. 8. 2024.

    Ko laze, taj i krade. A ko krade ide u zatvor, pogotovo izbore. Privatanjem funkcija svrstali ste se u saucesnike. Iz fotelja pravo u zatvor!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mala deca, veliki ljudi! Bravo dečaci, bravo šampioni!

Dimitrije Đurđević čitalac

Tekst: Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Pronađite nas na: