Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 20. 9. 2024.

| Društvo

Punjači za električna vozila biće postavljeni u Knjaževačkoj, najavili nadležni

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Knjaževačka novo pešački; foto: JV-N. Đukić
Najavljeni punjači za elektro vozila; foto: JV/Nikola Đukić

U planu je da naredne godine budu postavljena dva punjača za električne automobile i bicikle u Knjaževačkoj ulici u Nišu, najavio je gradski većnik Ivan Grmuša. Dok nadležni najavljuju novine, stanari čekaju ispunjenje starih obećanja koja se tiču povećanja bezbednosti u ulici.

punjač Predviđena dva punjača; ilustracija; foto: Lj. F. U ulici koju su njeni žitelji nekad nazivali “ulica smrti” zbog brojnih saobraćajnih nezgoda i nesreća, gradska vlast planira da postavi punjače za automobile popularne u Evropi. Kako je rekao član gradskog veća Ivan Gmuša, to je korak Grada Niša ka smanjenju emisiju štetnih gasova.

U planu je da u narednoj godini radimo na tome da obezbedimo nove lokacije za postavljanje elektropunjača, odnosno punjača za elektro vozila. U prethodnom periodu je Zavod za urbanizam radio na projektu rekonstrukcije ulice Knjaževačka, u okviru koje su već predviđene dve lokacije za elektropunjače, odnosno za punjače za elektro vozila, ali i za električne bicikle - najavljuje Grmuša.

Inače, u Nišu su 2022. godine ukupno bila registrovana 76.564 automobila, najviše je onih kojima je godina proizvodnje od 1993. do 2003. godine - 26.780. Novih automobila, registrovanih 2022. godine, bilo je 330, a najbrojnija marka bila je Hyundai.

Podsetimo, stanovnici Knjaževačke ulice prošle godine su više puta protestovali tražeći od nadležnih da urade nešto po pitanju povećanja bezbednosti u toj ulici. “Malu pobedu” Durlanci su ostvarili kada su izdignuti pešački prelazi u Knjaževačkoj, a bivša gradonačelnica Dragana Sotirovski obećala im je i “dugoročna rešenja” - uvođenje biciklističke staze, razdelnih ostrva i dodatne svetlosne signalizacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rio Kurta

    13:43 // 20. 9. 2024.

    Jao, pa kada mi durlanci odletimo u vazduh od litijuma kao Hezbolah. Nećeš kopati!

  • Deka

    13:43 // 20. 9. 2024.

    Fino za taksiste, džabe im dajte struju, a oni nas deru!

  • Milos Dinic

    11:38 // 20. 9. 2024.

    Bas u Knjazevackoj, mala je guzva pa da se pojaca malo saobracaj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

J. B. Tito :"Priznajem samo sud svoje partije"

Dragan Čitalac

Tekst: Cvetanović ponudio ostavku na mesto gradonačelnika Leskovca, ali SNS-u

Pronađite nas na: