Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:03, 30. 9. 2024.

| Društvo

Radnici leskovačke "Jure" traže deportaciju menadžera koji je gađao zaposlene

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
jura
Traže i krivičnu prijavu; ilustracija; foto: M. M.

Tri dana nakon što su dve radnice Jure u Leskovcu završile u Urgentnom centru pošto ih je korejski menadžer gađao stolicom, zaposleni u toj fabrici pokrenuli su peticiju sa zahtevom da on bude deportovan iz Srbije, navode iz Samostalnog sindikata Jura Leskovac.

Policiju i tužilaštvo pozivaju da podnesu krivične prijave, kolege da potpisom podrže peticiju, a rukovodstvo da menadžeru odmah da otkaz.

Po pravilniku, gospodin je morao odmah da dobije otkaz. Da li za 13 godina znamo radnika koji je bio suspendovan? Naravno da ne. Ovo je sve igra dok se prašina ne spusti, a onda će gospodin da se vrati u fabriku - ističu iz Sindikata.

Od nadležnih traže i da sprovedu vanredni inspekcijski nadzor, kao i da nalože poslodavcu da obezbedi pristup kadrovskoj službi svim radnicima. Zahtevaju i da se u fabrici istakne rešenje o suspenziji menadžera.

Podsetimo, incident se dogodio 27. septembra, a oglasilo se i rukovodstvo kompanije, koje je navelo da je menadžer suspendovan sa posla, da će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak i da nije isključena mogućnost otkaza, ako se utvrdi da je prekršio radnu disciplinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vitez Koja

    18:22 // 30. 9. 2024.

    Treba deportovati onog ko je Juru doveo u Srbiju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dobro im ide, samo da ne zabrljaju do kraja prvenstva.

Alex Čitalac

Tekst: Niški Radnički vodio, odbranio penal, pa remizirao sa Vojvodinom u Novom Sadu

Pronađite nas na: