Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:11, 5. 10. 2024.

| Društvo

Rakija, vermut, vino, pelinkovac - Gradska uprava traži neograničene količine pića za Dan Pirota

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
rakija, alkohol
Traže i da restoran ne bude dalje od 4 kilometra od Gradske uprave; ilustracija; foto: JV

Dan oslobođenja Pirota od Turaka ove godine će biti obeležen, između ostalog, uz šljivovicu, vinjak, vermut, votku, vino i pelinkovac. Gradska uprava je raspisala tender za ta pića, kao i za hranu, vredan više od pola miliona dinara.

Još nije objavljen ovogodišnji program obeležavanja Dana Pirota, a nije poznat ni tačan datum proslave, već je samo navedeno da će ona biti između 22. i 27. decembra od 15 do 22 sata.

Ipak, iz Gradske uprave su već odlučili da za 554.166 dinara naruče šljivovicu, vinjak Rubin, pelinkovac Gorki list, vermut Bianco, votku, kao i Rubinovo vino, i to u neograničenim količinama.

Zahtevaju da ugostiteljski objekat za proslavu bude najdalje 4 kilometra od Gradske uprave i napominju da će biti 190 gostiju.

Naručili su i meze, 300 grama po osobi, i to dimljeni vrat, dimljenu svinjsku pečenicu, kulen, kačkavalj i domaće pitice. Na spisku su i hleb, pogače, šopska i vitaminska salata.

Kada je reč o glavnom jelu, izabrali su 200 grama piletine sa susamom u tartar sosu i gurmansku pljeskavicu od 200 grama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Južne vesti juče objavile članak a od jutros je počelo sa čišćenjem i sređivanjem ispred stanice kod lokomotive. Posao završili za tri sata, eto koliko je bilo potrebno da se bar nešto dovede u red

Vremeplov Čitalac

Tekst: Glavna železnička stanica u Nišu - nekada puna života, sada pusta i zaboravljena

Pronađite nas na: