Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 9. 7. 2024.

| Društvo

Rekonstrukcija vodovoda traje godinu dana, Prokupčani ne mogu do svojih kuća

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
ulica
Raskopana Ulica Bate Stefanovića u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Kada je septembra 2023. godine započela rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u dužini od oko 500 metara u Ulici Bate Stefanovića u Prokuplju, a gradska vlast obećala građanima da će radovi biti završeni do kraja oktobra, očekivalo se rešenje dugogodišnjeg problema za stanovnike. Umesto toga, nakon nepunih godinu dana dobili su raskopanu ulicu u kojoj taksisti neće da voze i u kojoj je posle svake kiše gotovo nemoguće proći, zbog čega su žitelji započeli potpisivanje peticije kojom zahtevaju hitnu intervenciju nadležnih organa.

Miroslav Antović, gradonačelnik Prokuplja i Nevena Jović, načelnica Gradske uprave nisu odgovarali na telefonske pozive kako bi saznali kada će problem biti rešen i ulica konačno biti asfaltirana i završena. IMG_1262 Raskopana ulica u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Peticija ima za cilj da skrene pažnju na ozbiljne probleme s kojima se suočavamo i da time izvršimo neku vrstu pritisak na gradsku vlast kako bi ispunili svoja obećanja da će sve brzo biti završeno. Iako su radovi na vodovodnoj mreži posle nekoliko probijenih rokova konačno završeni aprila ove godine, Ulica Bate Stefanovića gde su izvođeni radovi mesecima već je ostala raskopana i zapuštena. Rupe i neravnine koje su ostavljene predstavljaju ne samo estetski problem već i ozbiljnu opasnost za bezbednost svih učesnika u saobraćaju, posebno za pešake i bicikliste. Svi smo ogorčeni i razočarani zbog neispunjenih obećanja i neodgovornog ponašanja nadležnih službi - kažu meštani ulice.

Ništa manji problem nemaju ni žitelji Ulice Kosovke devojke, koja se nalazi u produžetku Bate Stefanovića. Ova ulica nije asfaltirana uprkos projektima koji datiraju još iz 1980-ih godina, a stanovnici se svakodnevno suočavaju s problemima koje donosi neasfaltirani put – prašina leti, blato zimi, a posle svake kiše voda odnosi ceo nasuti put, ostavljajući iza sebe kamenje i rupe koje ozbiljno otežavaju saobraćaj. ulica Ulica gotovo neprohodna zbog nezavršenih radova; Foto: Lj. M.

Obraćali smo se nadležnim službama, koje nas mesecima “zamajavaju” prolongiranjem roka za asfaltiranje i uređenjem ulice. Neadekvatni uslovi na putu predstavljaju opasnost za najmlađe, a roditelji s pravom strahuju za njihovu bezbednost. Taksisti često odbijaju da voze kroz ove ulice, što dodatno izoluje stanovnike i otežava im svakodnevne aktivnosti. Iskopani delovi puta dodatno komplikuju situaciju, čineći svakodnevno kretanje kroz ove ulice izazovnim i opasnim - dodaju meštani.

Kažu da je neophodno je da se radovi na asfaltiranju završe što pre i da se infrastruktura dovede u stanje koje je prihvatljivo za život u 21. veku, te da će se u suprotnom organizovati proteste ispred gradske kuće u centru Prokuplja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleks

    09:49 // 10. 7. 2024.

    U Gabrovcu, rekonstrukcija vodovodne mreze i sada izgradnja kanalizacije sa rekonstrukcijom ulica traje pa mozda vec sve ukupno 3 godine. I trajace….

  • Бата Рака из Ниш

    14:11 // 9. 7. 2024.

    Све што дању власт изгради
    вила ноћу поруши.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: