Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:49, 8. 7. 2024.

| Društvo

Rupe, raskopane ulice i mrak - najčešći problemi koje prijavljuju Nišlije

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
babički
Raskopane ulice; foto: čitalac

Udarne rupe, otvorene šahte, raskopani kolovozi, đubre, trava i mrak, problemi su na koje Nišlije i Nišlijke u poslednje vreme ukazuju preko aplikacije Prijavi problem.

kruzni tok kod Tome Rosandica Udarne rupe; foto: čitalac Građane Niša najviše muče udarne rupe - kako javljaju, jedna od njih nalazi se na kružnom toku kod nalazišta Medijana, na isključenju za Elektronsku industriju.

Neposredno pre pružnog prelaza je udarna rupa, širinom preko celog kolovoza. Ostala je nakon radova na podzemnoj infrastrukturi i popasnost od nezgode i oštećenja vozila - upozoravaju građani.

Posle sanacije vodovodne cevi, komunalna preduzeća su ostavila ogromnu rupu na početku ulice Svetolika Rankovića i to po sredini pa retko ko može da je zaobiđe, pišu građani u aplikaciji Prijavi problem. Ističu da su neki automobili oštećeni zbog nje.

šaht Otvorene šahte; foto: čitalac Prijavljuju i rupu na pružnom prelazu na Palilulskoj rampi.

Može da se pređe jedino ako se potpuno zaustavi vozilo, a to je na samoj pruzi veoma opasno - navode Nišlije.

Dok neki građani već imaju problem sa udarnim rupama, pojedini strahuju da se to ne desi i kod njih.

Imamo problem sa kraterom u nastajanju na kružnom toku kod Tome Rosandića. Tačno se vidi da nastaje na putu od šahte do atmosferskog slivinika i samo će da se širi - kaže jedan građanin.

Žitelj Babičkog odreda šalje fotografiju raskopane ulice uz komentar da se svi “prave da je ne vide”.

Nišlije upozoravaju i da su u gradu šahte otvorene i alarmiraju svoje sugrađane da pripaze jer su neki već “umalo ostali bez točka”.

deponija Đubre; foto: čitalac Još jedan problem koji građani Niša redovno prijavljuju je smeće - stanari jedne zgrade u ulici Hajduka Stanka pored kontejnera zatekli su šut, cement, wc šolju i pločice, pa apeluju na svoje komšije da ne ostavljaju smeće na zelenilu koje su sami uredili.

Stanari dela Bulevara Nemanjića kažu da je u njihovom kraju mrak.

mrak bulevar Mrak; foto: čitalac Iza Zone 2 je totalni mrak. Novi letnjikovac će biti vrlo brzo uništen jer se svako veče tu skupljaju huligani koji viču, lome i zastrašuju okolinu. Takođe je potrebno staviti stubiće da iza Zone 2 ne mogu prići automobili. Tu je park, trotoar, kojim se ne može proći od parkiranih vozila - priča zabrinuti građanin.

Nadležnima preporučuje da rasveta, ako je postave, ne bude na visokim banderama iznad krošnji drveća jer nema efekta, već na parkovskoj stazi da osvetli put pešacima.

Upozoravaju građani i na uraslu travu duž pruge čije je izmeštanje počelo. Visina trave, kažu, na pojedinim mestima prelazi visinu čoveka.

Građani probleme uz opis i fotografiju mogu prijaviti na aplikaciji “Prijavi problem” Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Путник

    21:20 // 8. 7. 2024.

    Комунални проблем број 1 су пси луталице. Има их превише и све су агресивнији. Решења нема, сви се праве мртви. Лају и дању и ноћу. Као мафијашки кланови су поделили град и бране територије. Градоначелници је само битно како на њу гледа Оскар и срећна је ако је уопште позвана да стоји поред кли иза њега и ћути. Ни да бекне. а камо ли да уради нешто за град.

  • Auttrikter

    20:52 // 8. 7. 2024.

    "Gospodo", "gradjani", licemeri,sakupite se, pa pred kabinet, onoj, sto je glasaste. Jos je Gradonacelnica! Ne smarajte svojim slikama, zabole vase izabranike za 1000 problema, sto ih ne resise. Oni sada trce da obezbede novu poziciju, da ne rade nista a pune dzepove!

  • 1234567890

    15:21 // 8. 7. 2024.

    @Desko : Ti ćeš da nasekiraš nadležne ! Prvo da izmeste prugu pa će vi da dodjete na red !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Južne vesti juče objavile članak a od jutros je počelo sa čišćenjem i sređivanjem ispred stanice kod lokomotive. Posao završili za tri sata, eto koliko je bilo potrebno da se bar nešto dovede u red

Vremeplov Čitalac

Tekst: Glavna železnička stanica u Nišu - nekada puna života, sada pusta i zaboravljena

Pronađite nas na: