Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 23. 9. 2024.

| Društvo

Sednica Senata javna, ali ne za Južne vesti - Milić skinut s dnevnog reda

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
sednica senata, foto ljubica jocic
Sednica iza zatvorenih vrata; foto: Ljubica Jocić

Iako su sednice Senata Univerziteta u Nišu i njegovih organa po pravilu javne, 37. sednica, na kojoj je bila i tačka o izboru u zvanje redovni profesor doktoru Draganu Miliću, nije bila za javnost jer je glasanjem članova Senata pre početka 37. sednice, odlučeno da novinarki Južnih vesti nije bio dozvoljeno prisustvo. Pre sednice još aktuelni rektor Dragan Antić je rekao da "javno ne znači da treba da bude novinar na sednici, već ono što je rađeno da bude javno".

univerzitet u nisu, septembar 2024, foto ljubica jocic Univerzitet u Nišu; foto: Ljubica Jocić Najviši stručni organ Univerziteta koji odlučuje o najvažnijim pitanjima nastave i naučnog rada na Univerzitetu odlučio je, pre svojih redovnih tačaka, da javnost ipak nema pravo da pravovremeno sazna šta se dešava na Senatu.

U sali Univerziteta u Nišu održana je 37. sednica Senata, u kom su rektor, prorektori, predstavnici svih fakulteta niškog Univerziteta i predstavnici Inovacionog centra i studenata, ali iako u Poslovniku o radu Senata piše da su "sednice Senata i njegovih organa po pravilu javne", to sada nije bilo slučaj.

Novinarki Južnih vesti je još aktuelni rektor Dragan Antić rekao ispred vrata sale da ne može prisustvovati:

Nećete moći da prisustvujete sednici. Piše da je javna, ali javna ne znači da Vi možete da prisustvujete. Da biste prisustvovali, članovi tog tela moraju da se izjasne. To je tako. Javno ne znači da treba da budete na sednici, već ono što je rađeno da bude javno - rekao je Antić.

Potom su, na predlog predsedavajućeg Dragana Antića, na sednici Senata članovi su izglasali da se Južnim vestima ne omogući prisustvo sednici. Usvojen je, nakon toga, zapisnik sa prethodne sednice, a zatim i razmatrano o tačkama sa dnevnog reda.

Na dnevnom redu je 12. tačka bila "donošenje odluka po konkursima za izbor u zvanje redovni profesor sledećih učesnika konkursa: dr Dragan Milić", ali je odlučeno da se ta tačka odloži jer "nema elemenata", kako je "pojasnio" Antić. Kakvih elemenata, nije objašnjeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    16:18 // 25. 9. 2024.

    "javno ne znači da treba da bude novinar na sednici, već ono što je rađeno da bude javno".

    Tako i mali Perica zamišlja transparentnost. Tipična džonijevština koja se sprovodi duže od jedne decenije i koja je dovela Univerzitet tu gde se sada nalazi.

  • Sasa

    14:57 // 25. 9. 2024.

    Sta se radi ovo sa dr Milicem, pa ovo je zlocin i niko ne reaguje iz vrha vlasti. Ovo je sramota za nisko zdravstvo, Medicinski fakultet, dno dna. Sram vas bilo.

  • ђура сарџама

    06:52 // 25. 9. 2024.

    Овакво понашање за време Ректора са најдужим стажем Банета Трте је било незамисливо ! Ово је време негативне селекције и убијања сопствене елите !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Za ovako grandiozan projekat mislim da je rok previše kratak i da treba biti najmanje 5 godina a i cenu bi trebalo povećati na bar 5M€ po km.

Siky67 čitalac

Tekst: Zaključen ugovor za obnovu auto-puta od Brestovca do Doljevca - oko 6 km za 18 meseci

Pronađite nas na: