Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:23, 12. 7. 2023.

| Društvo

“Srbija protiv nasilja” - u petak u Nišu blokada Bulevara Nemanjića, protesti i u drugim gradovima na jugu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Protest 4, Nis, foto Tamara Radovanovic 2
Okupljanje ponovo ispred Gradske kuće; foto: Tamara Radovanović

Protest “Srbija protiv nasilja” zakazan za petak, 14. jul, u Nišu će početi ispred Gradske kuće od 19 sati, a plan je da se preko Bulevara Zorana Đinđića ode do Bulevara Nemanjića i blokira taj deo grada. U isto vreme zakazana su okupljanja u Vranju i Pirotu, dok će u Leskovcu i Prokuplju protest biti u subotu, 15. jula.

protest (13) Plan je blokada Bulevara; foto: Jelena Mišić Kao i na prethodnom protestu, u Nišu će okupljanje početi od 19 sati ispred Gradske kuće, a zatim je plan da se kroz Voždovu ulicu, preko Bulevara Zorana Đinđića i Sremske ulice stigne do Bulevara Nemanjića i da se blokira raskrsnica sa Ulicom Pariske komune.

Želimo da zajedno pokažemo da Nišlije ne odustaju od zahteva zbog kojih stotine hiljada građana nedeljama šeta širom Srbije. Ovoga puta kolona će se uputiti ka Bulevaru Zorana Đinđića, kako bi i Nišlije koje žive u tom delu grada pozvali na protest. Takođe, biće simbolično blokirane ulice na Bulevaru Nemanjića - najavljuju organizatori.

Za sada nisu poznata imena govornika, ali je, kako kažu, izvesno da će to biti neki student i profesor. Protest organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Zeleno-levi front, Zajedno - Moramo, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.


Okupljaju se i Vranjanci i Piroćanci

protest vranje 1 Okupljanje kod Robne kuće; foto: JV I u Vranju je protest zakazan za petak, 14. jula od 19 sati, a okupljanje je na šetalištu kod Robne kuće. Najavljuju da je trasa ista kao i prethodnih nedelja, kao i da će ponovo govoriti studentiknja Emilija Milenković.

Ovaj sistem počiva na nasilju, strahu i laži. Pobedićemo strah kada se suočimo sa njime. Zato vas pozivamo u protestnu šetnju, izađimo u što većem broju i podržimo mladost Srbije i mladost Vranja jer i studenti šetaju protiv nasilja - navode organizatori.

U isto vreme počeće protest u Pirotu, a okupljanje je na Crvenom trgu u centru grada.


U Leskovcu i Prokuplju protest u subotu

Leskovčani će se pridružiti protestu “Srbija protiv nasilja” u subotu, 15. jula. Okupljanje je na platou ispred Narodnog muzeja od 19 sati, a plan je da se šeta centralnim ulicama grada.

Kako je najavljeno, u isto vreme će se i Prokupčani okupiti na Trgu topličkih junaka.


Zahtevi protesta:

  1. Hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru - smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.
  2. Smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.
  3. Hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji kao i dugoročna rešenja koja je neophodno primeniti kako do ovakvih događaja nikada više ne bi došlo.
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa stankovic

    21:37 // 14. 7. 2023.

    Samo prave guzvu ometaju saobracaj i iiritiraju gradjane....bio sam na svim protestima od 9.marta do 5.oktobra a na ove ne bi izasai milion evra da mi daju za 1 izlazak..uz ove organizatore jedino sto covek moze da pozeli je da vucic vlada dozivotno jer i ovako losa i stetocinska vlast je bolja od ove "opozicije"...

  • Werko

    18:36 // 13. 7. 2023.

    Vučić će ordenje da da organizatorima s obzirom na to koliko se trude da ugase ove proteste i utupe energiju ljudi. Protesti postaju smešni

    • 1234567890

      19:11 // 14. 7. 2023.

      @Werko : Ispuzao si ispod kamena , a?
      "Na zmiju , kad gu se pritepa - izlezne si na put!
      "Smej se smej , uvek se smej...".
      Ali , "ko se zadnji smeje- najsladje se smeje"! Klopaj sendviči ,ko medved ujesen - trebaće ti za zimski, prolećni, letnji san iduće godine ! Pozdravio te Milun -Parking , sakupljajte borovnice i ostalo zrnevlje - shodno vašoj inTelegenciji !

  • Саша

    02:44 // 13. 7. 2023.

    Идите на неку пољану па тамо протесујте. Немојте гужву у саобраћају да претворите у катастрофу.

    • Torpedo

      20:58 // 13. 7. 2023.

      Idi ti na utrinu, pa vozi ! A, ko ti je napravio guzvu u saobracaju ? Sto ga ne prozivas ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne vozi onaj sa vozačkom dozvolom, nego uporan!

Bumbar Čitalac

Tekst: 53-godišnjak opet uhvaćen bez vozačke dozvole - oduzeli mu i drugi auto

Pronađite nas na: