Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 16. 10. 2024.

| Društvo

Srušen nelegalni objekat "Parking servisa" u Sarajevskoj ulici u Nišu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
parking servis
Po nalogu građevinske inspekcije; foto: Sonja Vidojković

Pomoćni objekat koji je Parking servis izgradio u Sarajevskoj ulici u Nišu danas je konačno srušen. Taj objekat bio je jedan od razloga za smenu uzbunjivača iz Gradske uprave, koji je zbog Sarajevske podneo i krivičnu prijavu protiv Parking servisa i tadašnjeg direktora preduzeća.

parking servis2 Pomoćni objekat se nalazio u drugom delu dvorišta; foto: Sonja Vidojković Pomoćni objekat, zapravo je bila nadstrešnica izgrađena tokom 2022. godine u Sarajevskoj ulici gde se nalazi Služba za saobraćajnu signalizaciju i javno osvetljenje Parking servisa. Građevinska inspekcija je marta 2023. godine utvrdila da je taj objekat izgrađen bez prethodno pribavljenog rešenja o odobrenju za izvođenje radova i naložila uklanjanje.

Nadstrešnica koja se nalazi iza glavne zgrade je srušena danas, ali obezbeđenje objekta nije dozvolilo novinarki Južnih vesti da priđe delu gde se nelegalni objekat nalazio već ju je zadržalo u dvorištu uz reči da je morala ranije da najavi svoj dolazak.

parking servis1 Jedan od razloga za smenu; foto: Sonja Vidojković Nelegalni objekat Parking servisa u Sarajevskoj ulici je jedan od razloga za smenu uzbunjivača iz Gradske uprave.

Kako su Južne vesti ranije pisale, on je bio zadužen da proverava plan i program poslovanja Parking servisa, a nakon davanja mišljenja plan i program je dostavljao Gradskom veću koje je dalje plan i program dostavljalo gradskoj Skupštini na glasanje.

S obzirom da mu je posao bio da štiti interese grada, nije se saglasio sa planom i programom za 2024. godinu, a kao poseban razlog naveo je to što je deo novca bio namenjen za investiranje u nelegalno sagrađen objekat.

Zbog mog nesaglašavanja sa planom i programom došlo je do verbalnog sukoba između gradonačelnice i mene, gde je ona zahtevala od mene da se saglasim sa planom i programom i rekla mi je da ona vodi politiku grada i da ne smem da šaljem građevinsku inspekciju da radi svoj posao jer je "to naše preduzeće", misleći pritom da je Parking servis, u vlasništvu grada Niša - piše u krivičnoj prijavi koju je podneo protiv bivše gradonačelnice Dragane Sotirovski.

Pošto se nije, kako je rekao, saglasio ni sa njenim nalozima, naložio je građevinskoj inspekciji da postupa u skladu sa zakonom i da izađe na lice mesta i preduzme mere iz svoje nadležnosti u pogledu objekta koji je sagrađen u Sarajevskoj ulici. Tada je, naveo je, smenjen sa svoje pozicije.

parking servis3 Još se ne zna ko je rušio; foto: Sonja Vidojković Nelegalni objekat u Sarajevskoj ulici predmet je krivične prijave koju je podneo protiv Parking servisa i tadašnjeg direktora preduzeća Dejana Dimitrijevića zbog sumnje na krivično delo građenje bez građevinske dozvole.

Koliko je koštala izgradnja, ko će snositi troškove i odgovornost za bespravni objekat, iz Parking servisa ne ogovaraju.

Ne odgovaraju ni iz Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove na pitanje ko je danas rušio nelegalni objekat u Sarajevskoj ulici i da li je reč o starom ili novom nalogu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Некс

    16:27 // 16. 10. 2024.

    Лепо, закон треба да се поштује.
    Само што тај исти закон, не важи за наше суграђане Роме. У насељу "Црвена Звезда" граде без проблема и то годинама, а никоме није срушен објекат. Срамота. Нисмо сви једнаки пред законом.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Pronađite nas na: